hirdetes

Augusztus végén is hibátlan a Balaton vize

Pi

Ritka dolog ez, de attól még szerencsére igaz: így a szezon vége felé is elmondhatjuk azt, hogy a Balaton vizével semmiféle probléma sincsen.

kiváló a Balaton vize

Mindannyian emlékezhetünk rá, hogy minden évben problémát okozott a múltban, hogy a Balaton vízszintje nem volt megfelelő. Akkoriban a nagyon száraz nyarakkal magyarázták a dolgot, azonban így utólag nyilvánvaló az, hogy a Sió csatorna vízszabályozó technológiáját nem aknázták ki kellőképpen, pedig a technológia már akkoriban is adott volt.

Most is folyamatos a kánikula és a magyarországi folyók vízállása rég nem tapasztaltan alacsony szinten van, de tanulva a hibákból a Balaton még mindig megközelíti szabályozási maximumot. Jelenleg 116 centiméteren áll a tó vízszintje és szintén jó hír, hogy ez a víz kiváló minőségűnek számít így a nyár végére is.

hirdetes

A korábbi években augusztusban már egy méter alá csökkent általában a vízszint a kevés csapadék és a hőség miatti elpárolgás miatt. Azonban a tó vízgyűjtő területére idén a tavasszal és nyár elején bőségesen hullott csapadék, ráadásul a szabályozás is szerencsésen alakult. Örömteli hír, igaz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Keszthely

Keszthely: a Balaton fővárosa. A tó nyugati csücskében található. Élénk turizmussal, fontos... Tovább

Szamos Marcipán Kiállítás

Szamos Marcipán Kiállítás és Látványműhely Szentendre: A magyarországi édesipar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!