hirdetes

Balatonalmádi csodaszép, rejtett villáiban juthatunk be

VN

Szeptember 23-24-én új eseménnyel hívják fel a figyelmet Balatonalmádi épített örökségére, hagyományaira, múltjára: Pomerium - Házunk tája, tájunk háza - Múltidéző napok Balatonalmádiban címmel nyitott házak hétvégéjét rendeznek. Ez azt jelenti, hogy eddig zárt ikonikus villákba is bejuthat a kíváncsi közönség. Mutatjuk a részleteket!

Balatonalmádi rejtett villái

Megnyitják Balatonalmádi ikonikus villáit

Az Almádiért Közalapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kétnapos rendezvényen megnyitják az érdeklődők számára a 19-20. század fordulóján épült ikonikus balatonalmádi helyszíneket, villaépületeket, az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátóhelyeket, ahol kisebb műsorokkal, tematikus, az adott helyre vonatkozó előadásokkal várják a közönséget.
    

Még mindig várják a jelentkezőket

A szervezők közleményükben kiemelik, hogy várják azoknak a balatonalmádi ingatlantulajdonosoknak a jelentkezését is, akik a programhoz csatlakozva lehetővé teszik, hogy megismerhessék a helybeliek és a vendégek Balatonalmádi történelmének részét képező ingatlanjaikat. Mint írják, az épületek bevonása a programba több módon lehetséges: megnyithatják a tulajdonosok ingatlanuk belső tereit a látogatók előtt, vagy a kertjükben fogadhatják az érdeklődőket, de korabeli fotókból készülő kiállítást is lehetővé tehetnek kerítésükön, udvarukban.

hirdetes
    

A nyitott házak hétvégéjét az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereik és számos helyi civil szervezet hozta létre a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogatásával.

hirdetes

Balatonalmádi mesés épületei

A Balaton partja nagyon különleges hely, és az volt már régebben is. Rengeteg neves emlékdarabkát őriz, hiszen régen nagy nevek, híres emberek fordultak meg itt. Bár nem pont Balatonalmádiban, hanem a nem sokkal messzebb található Balatonfüreden lakott Jókai Mór is, a amygar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. A szeretett Füredi villájában írta meg a sokat forgatott, és olvasott, zseniális regényét Az arany embert. Jókai kedvenc helyeit is felfedezheted akár a Balaton partján sétálva, ebben a cikkben be is mutatjuk ezeket. De Balatonalmádiról volt szó eredetileg, ebben a városban is sok csodaszép villa található, fedezzétek fel őket!
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tihanyi félsziget

Tihanyi félsziget: A Tihanyi-félsziget a Balaton nagy félszigete, mely annak északi partjáról... Tovább

Várhegy

Várhegy: Budapest egyik legnépszerűbb látványossága, sok sok idegenforgalmi csábítással. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás