hirdetes

Újabb balatoni rémálom – Két tonna lejárt alapanyaggal dolgoztak egy étteremben

ZH

A NÉBIH idén is gőzerővel ellenőrzi a balatoni éttermeket és vendéglátó egységeket, hogy a legmegfelelőbb minőségben szolgálhassák ki a magyar tengerre utazókat. Természetesen idén sem maradhattunk rémhír nélkül, elképesztő részleteket hoztak nyilvánosságra egy étterem ellenőrzése után!

balatoni étterem

Két tonna lejárt étel egy Balatoni étteremben

Mikor a jó idő beköszönt és elindul a balatoni nyári szezon, akkor a Nébih nyári szezonális ellenőrzései is beindulnak. Ezeken az ellenőrzéseken különleges figyelmet szentelnek azoknak a balatoni vendéglátóhelyeknek, amelyek turisztikai szempontból gyakran látogatottak. A vizsgálatok alkalmával a Nébih felméri az adott vendéglátó egység higiéniás állapotait, az alapanyagok nyomonkövethetőségét és az alapanyagok kezelését is magas elvárásokkal ellenőrzik.

Általánosságban elmondható, hogy csak kisebb szabálytalanságokkal szoktak találkozni, azonban idén is találkoztak kirívó esetekkel.

Balatoni vendéglátóhelyek ellenőrzése

Az egészségügyi állapotokat felmérő hivatal júliusi vizsgálatairól szóló beszámolójából kinyilvánítható, hogy a balatoni vendéglátó létesítmények élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, csak kisebb szabálytalanságokkal találkoztak, egy esetet kivéve.

hirdetes

Az idei nyár eddigi legkirívóbb szabálytalanságát a siófoki Mártírok útján található Mustafa étteremben fedezték fel, ahol több tonna lejárt élelmiszert találtak az ellenőrzés során. 2019-ben lejárt fűszerek, és olyan alapanyagok, amelyek már 2021-ben, illetve 2022-ben lejártak. A jogsértő termékek mennyisége megközelítőleg két tonna tömegű.

A Nébih ellenőrei megfelelően jártak el az ügyben, és a hatóság ezeket a lejárt élelmiszereket kivonta a forgalomból és megtiltották az ismételt forgalomba hozatalát és felhasználását.

A Nébih tájékoztatása szerint az eljárások és a bírságok megállapítása jelenleg is folyamatban van.
hirdetes

A Nébih által közzétett videóban az ellenőrzésről is jól látszik, hogy milyen és mennyi ételt és alapanyagot kellett megsemmisíteniük. Voltak itt két éve lejárt marhahúsok, darálthúsok, halak, tengergyümölcsei, tejtermékek, szószok, öntetek és más alapanyagok is.

Kíváncsi vagy milyen helyeken végez a Nébih ellenőrzéseket és hogy milyen rendhagyó dolgokkal találkoznak egy-egy ellenőrzés alkalmával? Akkor kövesd be a YouTube csatornájukat, hiszen rengeteg videót közzétesznek ezekről az akciókról! Kattints IDE ha megnéznéd a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal legérdekesebb akcióit!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri piros alma

Egri piros alma: Eger környékén, Noszvaj községben fedezte fel Kovács Sándor és magyar I.... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: A magyarság lovas nemzet: lovas népként érkeztünk a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!