hirdetes

A balatoni Folly megnyerte Európa legnagyobb borászati versenyét

ZH

A balatoni Folly Arborétum és Borászat legutóbbi sikerei az európai borászati versenyek legnagyobbjának eredményei között ragyognak, hozva magukkal a természet és a bor iránti elhivatottság mély érzését.

Folly Arborétum nyertes borok

Aranyérmes lett a Folly Arborétum és Borászat Európa legnagyobb borászati versenyén

A természet csodája mindig megihleti az embereket, és ha ehhez hozzáadjuk a szőlőtőkék művészi kezelését és a bor készítését, akkor valami egészen különleges születhet. A Folly Arborétum és Borászat mindig is mély tisztelettel és odaadással kezelte a szőlőtőkéket, és most két új aranyéremmel bizonyítja, hogy amit a palackokban rejt, az maga az élet csodája. De mi rejlik az aranyérmek mögött?


Mivel tudott nyerni a Folly?

A könnyek és a szőlőszemek közötti kapcsolat sokszor összefonódik, és ez az érzelem gyakran tükröződik a borokban. A 2023-as nyári Berliner Wein Trophy versenyen egy 400 fős zsűri értékelte a borokat, és az eredmények magukért beszélnek. A zsűri a Kéknyelű és a Cédrus Cuvée borokat, amelyek olaszrizling és szürkebarát házasításából születtek, a legjobbak közé választotta. Ez az eredmény összehangolt és egybehangzó döntést jelentett egy hatalmas, szakértőkből álló csapat részéről.


De nézzük meg közelebbről a versenyzőket! A 400 zsűritag értékelte azokat a borokat, amelyek mind az aranyéremért, mind a figyelemért versenyeztek. Összesen 14 ezer bor került az asztalokra, és mindegyikük más és más ízvilágot képviselt. A 2022-es Kéknyelű és a 2022-es Cédrus Cuvée pedig végül aranyéremmel lettek jutalmazva.

hirdetes

A Folly Arborétum és Borászat munkássága


De mi is történik valójában a Folly Arborétumban? Ez a hely nem csak egyedi fákkal és ciprusokkal büszkélkedhet, hanem egy hosszú családi történettel is. A Folly család immár több mint egy évszázada foglalkozik a szőlőtőkék és a borok gondoskodásával. Az arborétum szomszédságában mintegy 10 hektáron folyik a munka.

Az arborétum és a szőlőtőkék ápolása nem pusztán feladat, kötelesség vagy muszáj, hanem valódi elhivatottság és hivatás. Ugyanez az elhivatottság és hivatás vezérli a borok készítését is. A Folly borok különleges karakterét nemcsak az alapanyagok minősége, hanem a szeretet is adja. A borok nagy része reduktív eljárással készül, de egyes fajták hordós érleléssel nyerik el végső jellegüket, és mindezek mögött hatalmas hozzáértés és szeretet áll.

hirdetes

Mivel a tavalyi év kevés csapadékkal járt, sokan úgy gondolnák, hogy az aszály pusztító hatással van a szőlőültetvényekre. De nem minden esetben. A Kéknyelű bor például kitűnő érési mutatókat és gyönyörű szőlőfürtöket hozott, köszönhetően az aszálynak. A Cédrus Cuvée pedig azért jutott az aranyéremhez, mert a szőlőfürtök tovább maradhattak a tőkén az aszály miatt.


Mindenkinek jár a nyertes borból?

Az aranyérmek mögött azonban kemény munka, hozzáértés és szeretet rejlik. A Folly család és borászai szenvedéllyel ápolják a szőlőtőkéket, készítik a borokat, és gondoskodnak az anyaföldről. Ez az odaadás és hozzáértés érződik minden egyes Folly borban, és ez az, ami az aranyérmek mögött valódi sikerhez vezet.

A Folly díjnyertes tételeit nemcsak a hármas borkóstoló kiegészítőjeggyel lehet megkóstolni, de a szeptember végén elindult borvacsoráikon is állandó szereplők lesznek az aranyérmes és díjazott borok. További részleteket a weboldalukon találsz!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kis-Balaton

Elfeledett helyszín, mely nagy része a nagyközönség elől el van zárva, hiszen itt fokozottan... Tovább

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!