hirdetes

Ez a két balatoni város volt a legnépszerűbb júliusban

ZH

Az idei főszezon alatt eddig több mint hétszázezer vendég tett látogatást a Balaton különböző városaiban. Ebben a cikkben pedig megmutatjuk, hogy milyen arányban is lepték el a turisták a Balatont, és hogy melyik két város volt a legnépszerűbb!

balaton strand

A Balaton két leglátogatottabb városa júliusban

Idén sem maradhatunk Balaton nélkül, és ezt úgy tűnik egyre többen gondolják így, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleménye szerint, az idei főszezonban eddig, több mint hétszázezer vendég tett látogatást a Balaton valamely városába vagy településére. Számosítva az adatokat ez annyit takar, hogy június1. és július közepe között 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyek, ami a 2019-es év teljes forgalmának 98,6 százalékát jelenti.

A júliusi forgalom még kiemelkedőbb volt, az eddigi dobogós évet már most is veri három százalékkal, valamint a nyár további részére is nagy hajrát lehet jósolni, hiszen további 1,3 millió éjszakát regisztráltak eddig a szálláshelyek. A júliusi kánikulában mindenki a Balatonra utazott és a vízpart úgy tűnik tömegeket vonzott, ami persze a forgalomnak is kedvezett. Nem hiába hívhatjuk a Balatont a magyarok tengerpartjának, hiszen a térségben a forgalom többségét hetvenhárom százalékkal magyarok adják, de emellett az országos trendeknek megfelelően sikerült a külföldi vendégéjszakáknak is növekedniük. A tavalyi évhez képest a külföldi vendégforgalom tizennégy százalékkal lett magasabb.

hirdetes


Hihetetlen számokkal nőtt a balatoni forgalom

A balatoni szálláshelyi bevételek július közepéig csaknem nyolc százalékkal haladták meg a tavaly ilyenkor mért értékeket, amit ha számokban mérünk meghaladja a huszonkét milliárd forintot. Ebből pedig tizenegy százalék Szép Kártyával fizette a szállását.

hirdetes

A legnagyobb forgalom Tihanyban és Tapolcán volt mérhető, ha a tavalyi főszezoni forgalommal hasonlítjuk össze az eddigi idei forgalmukat, akkor Tihanyba több mint háromszor annyian foglaltak szállást, és Tapolca is hasonlóan, csaknem megtriplázta a vendégéjszakák számát a településen.

Az idei Európa Kulturális Fővárosa cím nyertese a harmadik a legnagyobb forgalomnövekedést produkáló balatoni városok között, amely nem más mint Veszprém. Itt az előző évhez képest másfélszeresére nőtt a vendégforgalom.

Egy napra is szívesen lemegyünk a Balatonra

A szállást foglaló látogatók mellett az egynapos látogatók száma is látványosan növekedett, a mobilcella alapján számuk július közepéig minden vármegyéből bővülést mutatott, amely annyit tesz, hogy harmincnégy százalékkal emelkedett 2022 azonos időszakához képest.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ szerint a melegben a foglalási kedvek is felforrósodtak, hiszen a nyár további részére még mindig 1,3 millió vendégéjszaka-foglalás van érvényben a Balaton térség szálláshelyeire, amelynek hetven százaléka magyaroktól érkezett. A legtöbb foglalás Siófokon, Balatonfüreden, Hévízen, Zalakaroson és Zamárdiban regisztrált egészen a nyár végéig.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Vidámpark

Budapesti Vidámpark: A főváros egyetlen vidámparkja volt, mely az egyetlen tematikus... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!