hirdetes

4 balatoni kikötő, ahol érdemes megpihenni egy picit

TK

A Balaton nem csak nyáron, de az év minden szakaszában kedvelt kiránduló hely. A nyár végéhez közeledve pedig mindenki igyekszik még kihasználni az utolsó napsütötte heteket – most ebben segítünk! Mutatjuk, mely kikötőkben érdemes megállni egy picit akár pihenni, akár elnyalni egy-egy fagylaltot!

Keszthely

Bár a nyári üdülőszezon vége felé közeledünk, a Balaton népszerűsége egyáltalán nem csökken. Éppen ellenkezőleg! Az emberek igyekeznek kihasználni az utolsó nyári napsugarakat és minden nap egyre többen írják úti céljaik közé, hiszen tudják, hogy egy ilyen illusztris környezetet nem szabad elvesztegetni. Mostani cikkünkben olyan kikötőket mutatunk, melyeket érdemes az utolsó napokban is meglátogatni, itt megpihenni, esetleg elnyalni egy fagylaltot.


Balatonfüred


Balatonfüreden, a méltán híres és kedvelt Tagore sétány – amelyen szintén legalább egyszer végig kell sétálni mindenkinek – legelejéről nyílik a Bahart móló. Szinte kötelező állomás – a víztükör túloldalán már látszódnak a somogyi lankák, valamint ahogy jobbra tekintünk, a Tihanyi-félsziget körvonalára is rácsodálkozhatunk. Mindemellett pedig a mólót két oldalról vitorlások ölelik körbe.

hirdetes


A balatonfüredi hajókikötő előtt pedig megtekinthetjük a Halász és a Révész szobrát, mely két ősi balatoni foglalkozást tár elénk. A szobrokat 1937-ben készítette Pásztor János, viszont eredeti helyükre csak az ezt követő negyedik évben kerültek. A műemlékeket pedig egy legenda is övezi – aki megsimogatja a halász és a révész csizmáját, ha nem is a csodálatos panoráma végett, de valamilyen úton módon visszatér majd a városba.

hirdetes


Abban az esetben pedig, ha már Balatonfüredet néztük ki úticélunknak, akkor nem szabad megfeledkezni többi látnivalójáról sem – érdemes ellátogatni példának okáért a Papsoka templomromhoz, valamint a Jókai kilátóhoz is. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a füredi szénsavas forrásokról sem, melyek szintén mára már összeforrtak a település hírével.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Feszty-körkép

Feszty-körkép: A Feszty-körkép (A magyarok bejövetele) Feszty Árpád festőművész... Tovább

Hollóházi porcelán

Hollóházi porcelán: hungariumnak számít. Az ország legrégebbi, 1777 óta folyamatosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!