hirdetes

Szuper programok egy fesztivál keretein belül – filmezés után akár egy retró utcabál is várhat idén a Balatonnál!

TK

Idén ismét megrendezésre kerül a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ami nem csak remek filmélményeket, de más számos programlehetőséget is kínál! Nézzük, miért lesz érdemes idén is ellátogatni rá!

Szabadtéri filmezés

Balatonszemesen megrendezésre kerül augusztusban a 12. Bujtor István Filmfesztivál, mellyel kapcsolatban már ez előzsűrizés is megtörtént. Ennek kapcsán jelenleg a versenybe 35 játékfilm, valamint kísérleti fikciós alkotás, 3 animációs film, 25 dokumentum-, illetve ismeretterjesztő és portréfilm szerepel 47 versfilm alkotástársával együtt.


Mégis, a Balaton szerelmeseit nem csak az imént felsorolt mozgóképes alkotások várják, ugyanis a fesztivált tovább színesíti egy retró utcabál, az ide látogatók részt vehetnek egy emlékkiállításon, koncerteken, illetve utcaszínházon is. Aki pedig megéhezik, azt ételkóstolók várják. Ha pedig a retró szó olvasása kapcsán csillant fel valakinek a szeme, akár egy veteránautós találkozóra is el lehet látogatni az esemény keretein belül.

hirdetes

Érdekel, hogyan néztek ki a régi mozik? Akkor tekints bele mostani galériánkba!


De ki is Bujtor István?


Bujtor István a Balaton és a vitorlázás szerelmese idén májusban lett volna 79 éves. 


Bujtor István neves, vendéglátó családból származott, nevét Keleti Márton rendező tanácsára anyai nagyanyja után magyarosította akkor, amikor első filmszerepét kapta. Debütálása nem csak közönség, de szakmai sikert is eredményezett, így elindult színészi karrierje. Nem csak Győrben, a József Attila Színházban, de Pécsett, a Vígszínházban is játszott. Tagja volt a Mafilm társulatának, illetve Székesfehérvárhoz is kötött szerződést. A veszprémi Petőfi Színház igazgatójaként is tevékenykedett.

hirdetes


Élete során több darabot is rendezett, de ő szinkronizálta a Bud Spencer filmeket is, alkati hasonlóságuk adta az ötletet a rendőrnyomozó Ötvös Csöpi alakjához, akit többször is életre keltett.


Előszeretettel csempészte be alkotásaiba kedvenc hobbiját, a vitorlázást, melyet nem is akárhogyan végzett – hatszoros magyar bajnoknak mondhatta magát. Ugyanakkor nem csak ehhez a sporthoz volt köze – egy ideig kosarazott, valamint teniszezett is.

 

Amennyiben érdekelnek a fesztivál részletei, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ferenc József

Ferenc József: I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az... Tovább

Kovács Pál

Kovács Pál: Magyarországnak 2, 6-szoros olimpiai bajnoka van, Kovács Pál az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!