hirdetes

Bécs ingyen ebédre, Budapest ingyen sörre invitálja meg a lakosokat a járvány végezetével

VN

Bécs annak örömére, hogy újraindul az élet, minden lakót egy ingyen ebédre hív meg, de nem kell irigykedni Budapesten is lehet meglepetésekre számítani, amint egyszer végre feloldják a korlátozásokat.

Ingyen sört kapnak a budapesti lakosok a koronavírus járvány után

Meglepő kedvezményezések egy meglepő helyzetben

A koronavírus járvány miatt az egész világ a feje tetejére ált, pontosabban inkább az egész világ bezárkózott. Teltek a napok, és hetek szorgosan, már sok-sok víz lefolyt a Dunán, és minden jel arra utal, hogy hamarosan elérkezi a megfelelő idő ahhoz, hogy minden elkezdjen lassacskán visszazökkeni a régi kerékvágásba, ennek részeként pedig a vendéglátóhelyek is megnyithatnak. Bécs ezt megünnepelvén minden háztartásnak ajándék vásárlási utalványokat küld, amelyeket az osztrák főváros vendéglátóhelyein lehet majd beváltani, jelentette ki Bécs polgármestere, Michael Ludwig. 

Ingyen ebéd minden bécsi lakosnak

A gasztronómiai ajándékutalványok értéke egyszemélyes háztartás esetében 25 euró lesz, a többszemélyes háztartások pedig egységesen 50 euró. Összesen 950 ezer bécsi háztartásnak juttatnak a különleges utalványokból, amit júniustól szeptember végéig lehet majd felhasználni a város éttermeiben, valamint kávéházaiban, aminek köszönhetően remélhetőleg felpörgethetik a vendéglátási szektor forgalmát. Erre mintegy 40 millió eurót költ a város vezetése, de a polgármester úgy fogalmazott, annyit kapott már város a bécsi gasztronómiától itt az ideje, hogy kicsit törlesszenek. Ezt pedig teljes mértékben aláírjuk, tekintve, hogy a bécsi gasztronómia 1,4 milliárd eurót termel évente.

hirdetes

Mi a helyzet Budapesten?

Budapesten egyelőre nem tudni, hogy mikor enyhülnek a korlátozások, az ország többi pontján már ugyanis szabadabb a mozgás és a legtöbb hely, bár szigorú szabályokhoz kötve, de megnyitotta kapuit. A pestiek is türelmetlenek, főleg miután a Pest megyei korlátozásokat is enyhítették. Teljesen érthető, hogy alig várják, hogy kimozdulhassanak a pár négyzetméteres paneljaikból, és végre friss levegőt szívjanak, de sajnos jelenleg a főváros számít a legveszélyesebb helynek a koronavírus járvány szempontjából, a 3417 fertőzöttből 1636-ot a fővárosban regisztráltak. Nehéz helyzetben van tehát a főváros a járvány szempontjából.

hirdetes

Ingyen sör Budapesten a koronavírus után

Egy magyar főzde, a FIRST Craft Beer 10 000 korsó ingyen kézműves sörre hívja meg a fővárosiakat. Ezzel a céljük többek között, hogy megköszönjék a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, és nem utolsó sorban a bécsihez hasonlóan segítse a vendéglátóhelyeket az újranyitásban. Több vendéglátóhely is csatlakozott  “A korsó #féligtele van - tegyünk erről közösen!” nevezetű akcióhoz, így összesen 10 000 korsó ingyen sört fognak kimérni a koronavírus járványban nagyszerűen helytállt budapesti lakosságnak, a részletekről a Facebook esemény alatt tudsz tájékozódni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Malév

Malév: A Malév közép-európai légi fuvarozó vállalat, Magyarország nemzeti légitársasága... Tovább

Terror Háza

Terror Háza: Budapest egyik legmegindítóbb múzeuma, melyet évente több százezer magyar és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Európa Hírek Külföld Magyarország
X
Kövess minket facebookon!