hirdetes

Ingyen körhinta, kisvasút, állatsimogató, koncertek Békéscsabán

VN

Az MTI-n láttuk a remek hírt, mely szerint december 3-tól 23-ig számos ingyenes programmal várják az érdeklődőket Békéscsaba főterén a Csabai advent programsorozaton. 

Békéscsaba advent ingyenes programok 2023

Ingyenes kisvasút és körhinta várja a gyerekeket Békéscsabán

A polgármester elmondta, nem véletlen az elnevezés, ugyanis nem a vásár, hanem a közösségi tér, a hangulatos találkozási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása a legfontosabb célja a programsorozatnak. Tavaly nagyon népszerű volt a körhinta, idén kisvasút is lesz mellette, mindkettőt ingyen használhatják a gyerekek. Évről évre igyekeznek bővíteni, fejleszteni a díszítő elemeket, idén a Jókai Színház előtt a fényfüzérek kihelyezése is újítás lesz, ahogy a bárányok állatsimogatója is a színház előtti téren - tette hozzá.
    

Remek koncertek is lesznek Békéscsabán

Varga Tamás elmondta, hogy tizenkét óvoda, kilenc iskola, hat civil szervezet és előadóművészi közösség - néptánc, vegyeskar, fúvósok - mutatkozik be hétköznaponként és hétvégén, minden nap azonos időpontban. Különlegesség lesz az óvónők kamarakórusa és egy iskolai zenekar fellépése. A szombati napokon ismert előadók érkeznek Békéscsabára: Vásáry André, Janicsák Veca és Kökény Attila. A koncertek is ingyenese, pontos programleírás az alábbi linken érhető el.  

hirdetes
   

Lesznek karácsonyi kézműves programok is Békéscsabán

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület közreműködésével minden szombaton ajándékkészítő népi kézműves játszóház és régimódi játszótér várja a legkisebbeket, akiknek vidám zenés gyermekműsorokkal, bűvészbemutatóval, tűzzsonglőr- és látványkovács-produkcióval is kedveskednek.  Játékokkal is készülnek: lesz gyermekrajzpályázat és csúnyapulóver-verseny is. Békéscsaba egyébként is egy izgalmas város, Békés megye székhelye, ami megér egy látogatást mindenképpen, főleg, ha ilyen nagyszerű programok is lesznek, érdemes megnézni a Munkácsy Mihály Múzeumot is! 

hirdetes

Gyertyagyújtás is lesz Békéscsabán

Az első vasárnap, a december 3-a a hagyományos gyertyagyújtásé, 10-én a Csabagyöngye Kulturális Központ Mikulás-fesztiválja, 17-én pedig a Jókai Színház műsora lesz repertoáron. A katolikus templomban december 7-én Gubik Petra, 15-én Alföldi Csaba orgonaművész ad koncertet, ezeket szeretnék kihangosítani a főtérre is.  A részletes programok Békéscsaba Facebook oldalán követhetők.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Segesvári csata

Segesvári csata: Segesvár a mai Románia területén található, de az 1800-as években... Tovább

Székely zászló

Székely zászló: A székely zászló a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hivatalos zászlója és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!