hirdetes

A héten végleg búcsúzik a nyár és beköszönt az ősz!

Sz.F.

Záporokkal, zivatarokkal, erős széllel és lehűléssel érkezik a hidegfront, aminek köszönhetően végleg elbúcsúzhatunk az idei nyártól, nézzük, mire számíthatunk szeptember első hetében! 

Beköszönt az ősz

Örülsz annak, hogy vége van a nyárnak és jön az ősz?

Szerencsések voltak, akik ki tudták használni augusztus utolsó napjait, mivel az előző hétvége volt sajnos az utolsó, amikor igazi strandidőben, zavartalan melegben lehetett részünk. Szeptember első napjának főszerepét még a napsütés játszotta, az viszont másodikára már megérkezik a lehűlés. Hétfőn még csak a nyugati és északi tájakat érinti a hidegfront, ami záporokkal és zivatarokkal hozza a hideget, keleten ekkor még 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet. 

Az érkező hidegfront hatására a légmozgás északnyugatira fordul, kezdetben megélénkül, majd a délutáni, esti órákban a Dunántúlon megerősödik. Megállás nem lesz, az éjszaka folyamán az ország többi részén is feltámad majd a szél, nyugaton pedig már viharos széllökésekre kell számítani. Kezdetben északon, észak-nyugaton, délután pedig már a Dunántúl egész területén kialakulhatnak záporok, zivatarok, a zivatarcellákat ráadásul jégeső, felhőszakadás kísérheti. Megérkezik tehát a lehűlés, észak-nyugaton már a legmelegebb órákban sem megy a hőmérséklet 30 Celsius fok fölé, máshol viszont továbbra is marad a kánikula napközben. 

hirdetes

Kedden a Dunántúl egész területén frissebb lesz az idő, de egyre több helyre terjed ki a lehűlés, csak keleten, dél-keleten növekszik a hőmérséklet 25 Celsius fok fölé. Sok felhő lesz felettünk, az északi légmozgás erős, többfelé viharos lesz. Esőre nem nagyon kell számítanunk, leginkább a Dunántúlon és északon fordulhat elő eső, zápor, nem túl nagy mennyiségben.

hirdetes

Itt van az ősz, itt van újra

Keddtől kezdve egyre hűvösebbek lesznek a hajnalok, szerdán 9 és 18 Celsius fok közé fog lehűlni a levegő. Kelet felé a hidegfront szerdára elhagyja térségünket, ezután ismét a napsütésé lesz a főszerep, viszont a maximumok már nem fogják elérni a 30 Celsius fokot, többnyire 22 és 29 fok között fog alakulni a nappali hőmérséklet. Csütörtöktől tehát mérsékelt meleg, kissé szeles időre számíthatunk, viszont a nyártól végleg elbúcsúzhatunk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek