hirdetes

Pénztárcabarát karácsonyi vásár: Fedezd fel a Belgrádi karácsonyi meseországot!

VN

Karácsonykor csak úgy özönlenek az emberek a különböző karácsonyi vásárokba, Bécsbe, Zakopanéba, de Belgrádba esze ágába sem jut senkinek elmenni, pedig egy nagyon varázslatos hely, és nincs is nagyon messze tőlünk, autóval kevesebb, mint 4 óra!

Belgrádi karácsonyi vásár 2023

Belgrád karácsonykor

Lenyűgöző ünnepi hagyományokkal, egész decemberben és januárig nyüzsgő légkörrel és gyönyörű látnivalókkal, amelyeket esetleg még hó is borít - vár karácsony varázslatos Belgrád és Szerbia. Nemcsak rendhagyó, hanem igen csodás, és még pénztárcabarát karácsonyi úti célnak is számít Belgrád, ami tényleg a legszebb fényében ragyog az ünnepi időszakban, és még a hatalmas tömeget is elkerülheted! Ezen a csodaszép helyen nincsen tömeg, és az árak is egészen barátiak! Kétségtelenül az egyik legjobb kirándulóhely Szerbiában télen, Belgrád Kelet-Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, így nem meglepő, hogy karácsonykor és ünnepi időszakban különösen vonzó. Méretének és az ott élők számának köszönhetően a kultúrák sokszínűsége óriási, és ez az egyik fő oka népszerűségének.

Mire számítsunk Belgrádban karácsonykor?

Bár Szerbiában nem olyan hatalmas a karácsonyi vásár hagyománya, mint a közép-európai országokban, mint például Németországban, Svájcban, Franciaországban vagy Ausztriában, ez kezd megváltozni, sok város karácsonyi és újévi bazároknak ad otthont az ünnepi időszakban. A meleg és ünnepi hangulat a várost körülvevő számos látnivalónak, valamint az összes olyan dekorációnak köszönhetően is érezhető, amelyek a város központját mesebelivé varázsolják. Ez az emberek interakciójában is jelen van, mivel sokkal nyugodtabbak és kipihentebbek, sőt barátságosabbak és hajlandóak bármiben segíteni. ha elkerülnéd a Bécsi tömegnyomort, szeretnél megfizethető árakkal találkozni, de megnéznél egy közeli, különleges európai várost így advent alkalmával, akkor csak ajánlani tudjuk! Belgrád főtere, a Trg Republike az ünnepi időszakban „Nyitott Szív térré” alakul. A karácsonyi finomságokat és ajándéktárgyakat árusító színes fakunyhókkal, valamint a forralt bort és a téli puncsot kínáló standokkal vetekszik Európa bármely más karácsonyi vásárával.

hirdetes
hirdetes

Mikor van a karácsonyi vásár Belgrádban?

Nem olyan furcsa kérdés, mint amilyennek látszik. Szerbiában a karácsony a Július-naptárhoz igazodik, nem pedig a Gergely-naptárhoz, ami azt jelenti, hogy az ünnepek legfontosabb dátuma január 7-e, nem pedig december 25. Az ünnepi szezon azonban korábban kezdődik, így a decemberben idelátogatók sem maradnak le erről a karácsonyi hangulatról. Mit kell itt enni és inni? Ezt ne hagyd ki: Cesnica, egy pénzérmével rejtett kenyér – aki az érmét fedezi fel az adagjában, az jó szerencsére számíthat az előttünk álló évben, a Sarma is egy tipikus karácsonyi csemege, és a forralt bor is nagyon finom itt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Zágráb

Zágráb: Zágráb Horvátország fővárosa és a Zágrábi főegyházmegye székhelye az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!