hirdetes

Lélegzetelállító virágzás kezdődött a Beliczay-szigeten

ZH

A Duna partján is megjelentek a tavasz korai hírnökei ezzel egy csodás virágzást megkezdve. Csillagvirágból és hóvirágból is akad bőven a Beliczay-szigeten, induljunk hát itt egy kirándulásra!

hóvirág Beliczay sziget

Csodás virágokba borult a Beliczay-sziget


A Beliczay-sziget egy varázslatos táj, ahol a tavasz kora hírnökei, a csillagvirág és a hóvirág már korán megjelentek a Duna-parton. A sziget gyönyörű fehér és lila virágszőnyeggel köszönti a látogatókat, és idén különösen korán virágba borult. E két emblematikus virág kikeletre jellemző pompája minden érdeklődő számára kihagyhatatlan látványosságot kínál.

Csillagvirágtúra a Beliczay-szigeten


A csillagvirág kékeslila színével varázsolja el az érdeklődőket, de időnként fehér változatát is megcsodálhatjuk a Dunaparton. Ez a hagymás, évelő növény Magyarországon több fajban is megtalálható, legelterjedtebb közülük a ligeti csillagvirág. Általában ártereken és dombvidéki patakvölgyekben fordul elő, és kora tavasszal nyílik. A csillagvirág természetvédelmi értéke kiemelkedő, és az elültetése vagy szedése súlyos büntetésekkel járhat.

hirdetes


Hóvirág: A Kora Tavaszi Báj


A hóvirág az amarilliszfélék legismertebb nemzetségének tagja, és a Duna-parton található Beliczay-sziget kikeleti báját emeli ki. Kikeleti hóvirágot Magyarországon kizárólag őshonos fajként találunk, és rendkívül korán, már a tél vége felé megjelennek a nyirkos erdőkben, ligetekben és cserjéseken. Ezek a gyönyörű virágok is kiemelkedő természetvédelmi értékkel bírnak, és védettek az országban.


hirdetes

Virágzás a Beliczay-szigeten


Ha valaki közelebbről szeretne megismerkedni a csillagvirág és a hóvirág világával, és találkozni ezekkel a különleges virágokkal, részt vehet az immár hagyományos csillagvirágtúrán. A túra keretein belül lehetőség nyílik betekinteni a Beliczay-sziget gazdag növény- és állatvilágába. Idén március 3-án kerül sor a túrára, melyet a Kertbarát Kör és érdi lokálpatrióták szerveznek. A részletekről további információkat a program előtti napokban adnak közre.


Különleges Élmények a Duna-Parton


Ha valaki nem tudja kivárni a túrát, érdemes sétálni egyet a Duna-parton, ahol a Termál Hotel elől induló földúton elérhető a Beliczay-sziget. Az út mentén számos hóvirág és csillagvirág tarkítja a tájat, és néhány száz méter után már egy igazi virágszőnyegben lehet része a látogatónak. A szigeten tett séták során minden érdeklődő elmerülhet a tavasz első jelentkezőinek varázslatos világában, és felejthetetlen élményekben lehet része a természet közelségében.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelés manapság egyre népszerűbb, hiszen ez egy kényelmes megoldás, amivel rengeteg... Tovább

Golyóstoll

Golyóstoll: az egyik legismertebb magyar találmány A golyóstoll a modern íróeszközök egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás