hirdetes

Ennyi zseniális színész elfér egy darabban?- Bella Figura a Vígszínházban

VN

Amikor meglátod egymás alatt felsorakoztatva Stohl András, Petrik Andrea, Radnay Csilla, Kovács Patrícia, Wunderlich József és Halász Judit nevét egyetlen színlapon, akkor az első kérdés, ami eszedbe jut: ennyi zseniális színész elfér egyetlen darabban? A Bella Figura Vígszínházi bemutatójával meg is kaphatjuk a választ a kérdésünkre.

Bella Figura a Vígszínházban 2021

Bella Figura a Vígszínházban

Komédia. „Ezen a romantikusnak ígérkező, gyönyörű nyári estén semmi nem úgy történik, ahogy azt résztvevői megálmodták. Pedig a naplemente csodálatos, a divatos halétterem nagyon kellemes, a konyhája kifogástalan, a vendégek imponáló megjelenésűek, a pezsgő hőmérséklete tökéletes és az osztriga is kivételesen friss... Egy véletlen baleset azonban felrobbantja a kifinomult "la bella figura" hangulatot, és az este szürreális fordulatot vesz. Yasmina Reza, a magyar származású világhírű francia írónő darabját Török Ferenc filmrendező állította színpadra.”-olvasható a színlapon közvetlenül Stohl András, Petrik Andrea, Radnay Csilla, Kovács Patrícia, Wunderlich József és Halász Judit neve mellett. Lesz tehát egy kis nevetés a láthatáron? 

hirdetes

Modern darab modern problémákkal

A Bella Figura azok közé a darabok közé tartozik, ami olyan modern, a hétköznapokban is fellelhető problémákat hoz felszínre, amikkel a néző is akármikor találkozhat, és a legtöbben találkozunk is. Komédia, de valahol egy tragikus komédia. A csőd szélére került üzletember, a szerető, egy élettársi kapcsolat, egy születésnapját boldogan ünnepelni akaró anyós, 5 szereplő kesze-kusza, hétköznapi gondoktól izzó különös kapcsolata, melynek színtere egy külvárosi étterem, annak terasza, mosdója, illetve fordulatokkal tele pakolója. 

hirdetes

Egy különös születésnap története

A Bella Figura nézése közben sokat lehet nevetni, valahol ez is a célja egy-egy színházi darabnak, de ugyanennyit, sőt enné sokkal többet lehet agyalni, gondolkodni is. Hasonló helyzeteket nem ritkán lehet találni a mindennapi életünkben is, de vajon, hogy lehet ezeket megoldani? Visszatérve az eredeti kérdésre, csak hogy még több legyen itt: Ennyi zseniális színész elfér egy darabban? Alapvetőn kétféleképpen készülhet az ember hasonló helyzetekben: vagy azt várja, hogy biztosan zseniális lesz, várakozásait felülmúlja az egész, vagy azt, hogy ez jól nem sülhet el, hiába is bármi jót várni, nos szerintünk lényegében kettő között volt az egész. A másik kérdésre válaszolva pedig, hogy hogyan lehet megoldani, ha meg lehet oldani, talán a darab választ adhat. 
 

Forrás: Kép: vigszinhaz.hu. Fotó: Dömölky Dániel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pataki vár

Pataki vár: A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő... Tovább

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!