hirdetes

Újabb magyar színháznak kellett feladnia a küzdelmet: Az Átrium bezárja a kapuit

ZH

A kulturális élet egy újabb magyar színházának kell lehúznia a rolót, ahogy az Átrium Színház vezetősége bejelentette, hogy a 2024 nyarán kezdődő évad végével bezárják kapuikat. A döntést az intézmény hosszú ideje fennálló finanszírozási problémái hozták létre, amelyeket korábban közösségi finanszírozással igyekeztek pótolni. Most azonban a küzdelem végét látták és a végleges bezárás mellett határoztak.

átrium

Elismerés a támogatóknak

A színház hivatalos Facebook-oldalán tett bejelentésben a vezetőség kiemelte, hogy az elmúlt év során a közösség támogatása hatalmas lendületet és erőt adott az egész színházi csapatnak. A tavalyi nyári közösségi kiállás az Átriumért valódi lendületet adott a színháznak, azonban az elkerülhetetlen igazság most előállt: nincs reális remény a méltó és stabil működés folytatására. A támogatóknak hálásan adózva, a bejegyzésben kihangsúlyozták, hogy az adományok az intézmény túléléséhez járultak hozzá, de a csupán túlélés már nem elegendő.

Elviselhetetlen kihívások

Az Átrium Színház vezetősége rámutatott arra, hogy jelenleg olyan körülmények között működnek, ahol egyetlen embernek három ember munkáját kell végeznie, ahol nem száz, de százhúsz százalékot kell nyújtani minden pillanatban, és ahol minden apró részlet számít. Az intézmény vezetői azonban úgy érzik, hogy az emberi erőforrás és a művészeti teljesítmény fenntartása már a határt súrolja, és lassan láthatóvá válik a túlterhelés hatása mind a művészek, mind a munkatársak mentális és fizikai egészségében. Az Átrium úgy érzi, hogy a jelenlegi helyzet emberileg és szakmailag is tarthatatlanná vált.

hirdetes

Elfáradt lélek

Az intézmény vezetősége szavai alapján az öt éve tartó folyamatos küzdelem az erőt és a kíváncsiságot veszi el a színházi csapat minden tagjától. A hosszan tartó kötéltánc és a mindennapos megpróbáltatások elérkeztek a pontig, ahol az Átrium úgy érzi, hogy energiái kimerültek, és nem tudják tovább fenntartani az érdemes és élvezetes színházi produkciókat.

hirdetes

Az intézmény bezárása számos művészeti alkotástól fosztja meg a közönséget, valamint egy olyan közösségi tér elvesztéséhez vezet, amely hosszú éveken át szolgálta a művészet iránt érdeklődőket. Az Átrium Színház bezárása ismét emlékeztet bennünket a kultúra és a művészet törékenységére, valamint arra, hogy a színházak és kulturális intézmények megőrzése és támogatása létfontosságú a gazdag kulturális örökségünk megőrzése érdekében.

Az eredeti búcsúzó posztot itt tudod elolvasni:  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hévíz

Hévíz egy város az ország nyugati felében, nem messze a Balatontól. Két dologról híres: a... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás