hirdetes

Bezáratta a Lánchíd Gyógyszertárat Budapesten a hatóság

Pecze Csilla

Bezáratta a Lánchíd Gyógyszertárat a hatóság, máris írjuk,mi volt az indok!

vényköteles gyógyszerek árusítása a Lánchíd Gyógyszertárban


Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), visszavonta a budapesti Lánchíd Gyógyszertár működési engedélyét, valamint bírságra kötelezte a céget, külföldre exportált,vényköteles gyógyszerek,recept nélküli árusításáért. Az OGYÉI számára a betegek ellátása, valamint biztonsága a legfontosabb, így folyamatos ellenőrzéseket tartanak a patikákban.


Értesüléseink szerint, 45 millió forintnyi pénzbírság megfizetésére kötelezte a hatóság a budapesti céget, valamint bevonta működési engedélyét, mivel a vényköteles gyógyszerek kiadása illegális módon zajlott. A vizsgálat alatt azt tapasztalták, hogy a vényköteles gyógyszereket nagy számban exportálták külföldre, orvosi rendelvény nélkül.

hirdetes
vényköteles gyógyszerek árusítása a Lánchíd Gyógyszertárban

A Magyarországon jelenleg hatályos jogszabályok szerint, vény nélkül, csakis egy jól meghatározott, szigorúan vett, és ellenőrzött körnek adhatnak ki a patikusok. Az említett gyógyszertár azonban,6670 doboz gyógyszert adott ki, recept nélkül, 25 külföldi megrendelőlap alapján.


Az országos jogszabályokban foglaltakkal ellentétben a külföldi megrendelőlapok nem egyeznek meg, amit a Lánchíd Gyógyszertár vezetője figyelmen kívül hagyott.


A kiadott gyógyszerek közt olyanok szerepeltek,mint: daganatos megbetegedések elleni szerek, asztma elleni készítmények, immunrendszerre ható orvosságok, pszichoaktív gyógyszerek, valamint véralvadást gátló készítmények. Az OGYÉI már egy doboz szabálytalanul kiadott doboz gyógyszer miatt büntetésre kötelezheti az adott patikát. Az intézet főigazgatója, Pozsgay Csilla elmondta, a bírság meghatározásában figyelembe kellett venniük a betegek érdekeinek sérelmét, súlyosságát, az őrizetlenül szedett gyógyszerek súlyosságának veszélyét, a jogsértés ismétlődését, valamint időtartamát.

hirdetesA jogsértéssel egyenes arányban álló pénzbírságot, és a működési engedély visszavonását ítélte meg az OGYÉI a külföldre, vény nélkül értékesített gyógyszerek miatt, ugyanis súlyos, életveszélyes állapotokat okozhat az ellenőrzés nélküli használatuk. A hatóság mindig a betegek ellátását, és biztonságát helyezi középpontba- olvasható a közleményükben.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lilla-barlang

Lilla-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A lillafüredi... Tovább

Elvis Presley

Elvis Presley: Budapest díszpolgára. Ki ne ismerné a királyt? Elvis Aaron Presley amerikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Magyar Magyarország