hirdetes

Uniós gyógyszerügynökség: az AstraZeneca oltóanyaga biztonságos

VN
Mennyire biztonságos az AstraZeneca oltóanyaga?

Folytatják az AstraZeneca oltás vizsgálatát

Az EMA közölte, a szakértő bizottság folytatja a kockázatok felülvizsgálatát, beleértve a más típusú koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos elemzését is, noha esetükben ez idáig nem azonosítottak hasonló tüneteket.Hozzátették, már folyamatban van az AstraZeneca oltóanyaga termékinformációinak frissítése, hogy a szóban forgó kockázatokra vonatkozóan további információkat tartalmazzanak.
    

Több gyanús esetet is jelentettek az elmúlt időszakban

Az EMA azért végzett rendkívüli vizsgálatot, mert a múlt héten és azóta több ország bejelentette: elővigyázatosságból ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca oltóanyagának használatát, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében. Sztella Kiriákidisz, az Európai Bizottság egészségügyért felelős biztosa nyilatkozatot tett közzé, amelyben hangsúlyozta: az oltóanyagok biztonsága és a beléjük vetett bizalom kulcsfontosságú a beoltottság szempontjából.

hirdetes

Te mit gondolsz az AstraZeneca oltással kapcsolatban?

Az engedélyezett vakcinák hatékonyak és biztonságosak    

Az uniós bizottság prioritása mindig az engedélyezett koronavírus elleni vakcinák biztonságossága és hatékonysága volt, ezért gondoskodik arról, hogy minden oltóanyag az alkalmazás előtt átessen az Európai Gyógyszerügynökség szigorú és független biztonsági ellenőrzésén. Ez az Európai Bizottság számára nem alkotja vita tárgyát - szögezte le. Az Európai Unió feltételes forgalombahozatali engedélyének megadásához szigorú farmakológiai rendszerre van szükség annak biztosítására, hogy bármely potenciális gyógyszerrel kapcsolatos legapróbb probléma se maradhasson észrevétlen - tette hozzá. Kijelentette: amint azt az Európai Gyógyszerügynökség  egyértelműen hangsúlyozta, az AstraZeneca oltóanyaga hatékony és biztonságos vakcina, amely nagyban hozzájárul a koronavírus hatásainak, és a fertőzés nagyon súlyos egészségügyi kockázatainak kezelésére irányuló erőfeszítések sikeréhez. "Az oltás az egyik legerősebb eszközünk a járvány leküzdésére, ezért folytatnunk kell erőfeszítéseinket, hogy a beoltás a lehető leggyorsabban haladjon, biztosítani kell ugyanakkor a szigorú biztonsági ellenőrzés folytatását" - fogalmazott az uniós biztos.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Könyves Kálmán

(Könyves) Kálmán: az egyik legismertebb magyar királyról beszélhetünk személyében. Kálmán... Tovább

Fecske

Fecske: A fecskefélék a madarak osztályának a verébalakúak rendjébe tartozó család.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek
X
Kövess minket facebookon!