hirdetes

5 belföldi kirándulóhely az idei nyárra, ahol a legnagyobb biztonságban érezhetitek magatokat

VN

Ez a nyár más, mint a többi, nemcsak azért, mert már eltelt úgy 1 teljes hónap a nyárból, hogy egy napra sem volt igazi nyári jó idő, hanem mert a koronavírus járvány miatt minden megváltozott. Bár a legtöbb korlátozást feloldották, a határak megnyíltak, ahogyan a szállodák, vendéglátóhelyek is, teljesen megértünk, ha te is tartasz egy kicsit még a járványtól, és félsz útnak indulni. De ne aggódj, összegyűjtöttünk most 5 biztonságos belföldi úti célt is, ahol nem kell tartanod attól, hogy elkapod a koronavírust.

Top 5 biztonságos belföldi kirándulóhely 2020

#1: Visegrád

Először is próbáltam olyan helyet keresni, amik nincsenek túl messze a fővárostól, amihez nem kell sokat utazni, ugyanis a hosszú út, melynek során meg kell állni itt-ott is potenciális veszélytényező még autóval is, nemhogy tömegközlekedéssel. Visegrád nagyon közel van Budapesthez, mégis elég messze, ahhoz, hogy ne legyen nagy tömeg, és nyüzsgés.  Visegrád azért nagyon jó választás, mert a történelmi, és kulturális nevezetességei mellett telis-tel van természeti kincsekkel is. Az erdőkön, mezőkön átívelő túrák során biztosan nem fogsz sok emberrel találkozni, viszont csodás tájakat fedezhetsz fel, és megcsodálhatod a Dunakanyar egyedülálló szépségét is. Még egy nagyon jó szállást is találtam itt, a Hotel Hontit, ami azért nagyon jó választás, mert azonkívül, hogy különös gondot fordítanak a megfelelő higiéniára, többféle szállástípusuk is van. A szállodai szobák kényelmével versengő különálló apartmanokban, pedig nem kell másokkal érintkeznetek, így garantált a biztonság, ide kattintva nézhetitek meg a különböző szállástípusokat.

hirdetes

#2: Gyűrűfű

Miközben eldugott helyeket keresgéltem egy igazi gyöngyszemet találtam, ez pedig a Baranya megyei elnéptelenedd ökofalu, Gyűrűfű. „Csend, nyugalom, vegyszermentes kiskertek, tiszta kútvíz, hajnali pára, gyönyörű környezet, élő közösség.”- ez Gyűrűfű, a hely, ahol biztosan nem kell tartanod attól, hogy a nagy tömegben elkapod a vírust, mert itt nincsen nagy tömeg, a teljes népesség 24 fő! A falu elnéptelenedett, majd újjászületett egy kicsit máshogyan. Egy igazi pihenésre nincs is alkalmasabb úti cél, itt biztosan te is kitudod pihenni a karantén fáradságait. 

#3: Őrség

Magyarország egy igazán különleges vidéke, amit megéri felfedezni, és ami ezenkívül kapóra jön ezekben az időkben, hogy a nyugalom szigete. Hazánk egyik legérintetlenebb régiója, az ország legnyugatibb csücskében, erdőségekkel borított, szelíden hullámzó, lankás, dimbes-dombos táj igazi vidéki nyugalmat áraszt, ahol te is megpihenhetsz egy nagy séta során, és felfedezheted az érintetlen természet, és a múlt korának kincseit. Ha erre jársz, akkor mindenképp kóstold meg a helyi konyha specialitásoait is!

hirdetes

#4: Noszvaj

A Bükk déli kapujában, Egertől 10 kilométerre fekszik Noszvaj, a Bükk igazi kincses doboza. Bár nem messze van az elég nagy turisztikai népszerűségnek örvendő Egertől, mégis kevesen ismerik Noszvajt, aminek teljes népessége a 2000 főt sem éri el. Békés hely, de látnivalókban azért gazdag, érdemes itt megnézni a A De la Motte-kastélyt, a Galassy-kastélyt, a Tájházat, és a Református templomot is.

#5: Túristvándi

Mikor keresgéltem a nem túl forgalmas, ellenben izgalmas helyeket, akkor azt a tippet kaptam, hogy nézzek szét Szatmár megyében, mert ott sok szép hely van, de mégsem egy nagyon felkapott környék. Találtam is egy igai kincset, ez pedig Túristvándi. Túristvándi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti, Szatmári részén, a Túr folyó partján fekvő, csodálatos természeti környezetű település, 700 lakossal. Mátészalkától 33 km, Tiszabecstől 17 km, Fehérgyarmattól 15 km távolságra található, ez egy igazi romantikus vidéki település, annak minden bájával. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház:  Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. 1883-ban... Tovább

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!