hirdetes

Biztonságos most kirándulgatni? Így tedd biztonságossá az őszi kirándulást!

VN

Minden nap beszámolunk róla, hogy mennyire drasztikusan nő a napi új fertőzöttek száma, és hogy mennyien halnak meg a koronavírus miatt nap, mint nap. De emellett szoktunk úti ajánlókat is közzétenni, amiért már egy-két negatív komment is érkezett. Éppen ezért gondoltuk, hogy tisztázzuk, mennyire illik, nem illik, de ami még fontosabb, mennyire biztonságos a kialakult helyzetben most utazgatni.

Biztonságos kirándulás 2020 őszi

Szeptember elsején bezárt az ország

Szeptember elsejével bezárt az ország, a külföldről érkezőket két hét karantén várja, hacsak nem tudnak két hiteles, negatív koronavírus tesztet felmutatni. Erről is sokaknak megoszlik a véleményük, vannak ennek éles ellenzői, akik szerint a vírust nem külföldről hurcolják be, és vannak olyanok is, akik azt gondolják, ha nyáron lehetett bármerre menni nyaralni, akkor lehessen most is, most már teljesen mindegy. Nekünk nem tisztünk a szakemberek döntését bírálni, így csak annyit tudunk mondani, hogy idén ősszel bizony le kell mondanunk a külföldi úti célokról. De pánikra semmi ok, maradt még sok-sok felfedezésre váró kincs hazánk területén is. De mennyire biztonságos most egy őszi kirándulás?

Őszi kirándulás belföldön

Alapvetően elmondható, hogy egy belföldi kirándulásnak a koronavírus járvány idején nincsenek nagyobb kockázatai, amennyiben pár apróságra odafigyelünk, amiről később még szót fogunk ejteni. Semmivel sem veszélyesebb az ország másik felén beülni egy kávéra, vagy megnézni az ottani nevezetességeket, mint munkába ingázni, bevásárolni menni, és ellátni az egyéb hétköznapi teendőket. Általánosan elmondhatjuk, hogy magától értetődően Budapesten a legmagasabb a fertőzöttek aránya, amit éppen az ingázók miatt követ Pest megye, de a többi régióban nincsenek számottevő különbségek. 

hirdetes

Így kirándul biztonságosan a koronavírus alatt

A következőkben néhány gyakorlati tanácsot osztunk meg veletek, hogy mikre figyeljetek különösképpen, ha egy őszi kirándulásra, nyaralásra indultok a koronavírus járvány alatt. Ugyanis bizony már javában tart Magyarországon is a koronavírus második hulláma, de kijárási korlátozások még nincsenek érvényben.

•    Kerüld el a fővárost! Bár a főváros telis-tele van izgalmas látnivalókkal, senkinek sem ajánljuk, hogy irányba vegye. Egyrészt itt van a legtöbb koronavírussal fertőzött, másrészt pedig itt rendszerint olyan tömegek alakulnak ki, hogy lehetetlen tartani a szükséges másfél méteres távolságot, elég csak a tömegközlekedésre gondolni.

hirdetes

•    Válassz csendes úti célt! De mégis hová?-vetődik fel a kérdés! Mindenki olyan helyre szeretne menni, ahol azért akad látnivaló, tud pihenni, de még sem kell sok emberrel érintkezni. Mi a Balaton-felvidéket tudjuk ajánlani, hiszen mondanunk sem kell hogy csodaszép, és telis-tele van csendes, nyugodt eldugott helyekkel, ITT találhattok is egy párat, belőlük.

•    Válassz megfelelő szállást! A megfelelő szállás kiválasztása is legalább annyira fontos, mint az úti célé, sőt, ha jobban belegondolunk a kettőt nagyjából együtt kell elvégezni. Hiszen fontos olyan szállást keresni, aminek a környékén vannak biztonságos kirándulóhelyek, de maga a szállás is biztonságos, tágas terek vannak, megfelelően fertőtlenítenek, és betartják a járvány miatti előírásokat. Az előbb mutattunk egy cikket szuper Balaton-felvidéki kirándulóhelyekről, igazából azt a kedvenc Balaton-felvidéki szállodánk oldaláról kölcsönöztük. Ezt a szállodát tudjuk ajánlani, a Balaton-felvidék kellős közepén. A Kristály Hotel Ajka**** ugyanis egy nagyon tágas terkkel rendelkező szálloda, ahol minden járványügyi előírásra odafigyelnek, és a legmodernebb technológiával fertőtlenítenek, részletek és szobafoglalás: wellness hotel Balaton.

•    Tartsd be az előírásokat! A kirándulás során se feledkezz meg róla, hogy a koronavírus köztünk van, és ne feledd a szokásosakat: maszkviselés, gyakori és alapos kézmosás, megfelelő távolságtartás, ha lehet bakkártyás fizetés, vagy előre utalás (például jegyelővétel, vagy szállásfoglalás esetében)!

•    Csak tejesen egészégesen indulj útnak! Ezzel nem magadat, hanem sokkal inkább másokat véded meg, de azért erre is figyelj oda!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Magyar pálos rend

Magyar pálos rend: hungarikumnak nevezhetjük ezt a rendet is. A pálos rend közel 800 éve tölt... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Kirándulás Magyar Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!