hirdetes

Kialakult a legjobb 4 mezőnye a BL-ben!

Kialakult a legjobb négy csapat mezőnye a Bajokok Ligájában. Nézzük most meg, hogy mik az esélyek, kik az esélyesek és kicsit szubjektíven is megnézzük, hogy mi kit szeretnénk ha nyerne.

Ez a legjobb négy csapat

Kezdjük is rögtön az utolsó kérdéssel: miért is szeretnénk ha a Monaco nyerné meg az idei BL-t? Mert végre nyerne egy francia csapat? Nem, nem azért. Mert ott vannak a kedvenc játékosaink? Nem, nem is ezért. Mert unalmas már, hogy mindig a Real, vagy a Barceolna a végső győztes? Kicsit ezért, ugyanakkor az Atletico vagy a Juve se mostanában győzött (a matracosok ugyebár még soha, a Juve pedig még a 90-es évek közepén). Akkor a játék szépsége és minősége a döntő érv mellettük? Na ez már egy jó válasz!

A 21. század futballjából sajnos szinte teljesen kiveszett a szépség. Inkább látunk olyan meccseket, ahol 1 maximum 2 gól van, ahol a védekezésé a főszerep, mint olyanokat, ahol valaki nyíltan felmeri vállalni a saját stílusát és futballját. Manapság a védelem előtt játszik még egy vagy két szűrő, a széleket lezárják és egy csatárral rohamoznak. Megmondom őszintén, hogy a rosszullét kerülget az olyan véleményektől, akiknek tetszik az ún. második szándékú futball. Mikor az ellenfél hibáját várja csak egy csapat, hogy azt kihasználhassa. Persze jó dolog (és főleg eredményes) a stabil védekezés, de az ilyenekből olyan sokat láttunk már, nem?!

hirdetes

A Monaco ennek a totális ellentéte. Nem voltam, és soha nem is leszek Monaco szurkoló, bevallom nem is nézem meg mindig, hogy mit játszottak a hétvégén a hercegségbeliek, de azt pontosan tudom és látom, hogy ők képviselik azt, amiért én szeretem a futballt. Mennek előre, nem félnek senkitől és bevállalják a nyílt játékot. Mindig is szerettem azt a felfogást, hogy inkább kapjunk 3 gólt, ha lövünk cserébe négyet vagy ötöt. A Monaco pont ilyen. Persze nem kevés pénzből hozták őket sem össze, de sokat elárul, hogy a világ leggazdagabb csapatának számító PSG-vel holtversenyben vezetik a francia tabellát, de a lőtt gólok tekintetében ők 20-al jobban állnak. 

hirdetes

A Bl-ben nagyon látványos a vitézkedésük. Az utóbbi 4 meccsükön 12 gólt szereztek. Kiütötték a szintén dúsgazdag Manchester City-t, akivel az év legjobb meccsét játszották az 5-3 alkalmával. A Dortmund ellen, akik pedig hasonló futballt játszanak mint ők, szintén nem ijedtek meg. Oda-vissza rúgtak 3-3 gólt (lehet, hogy ehhez azért kellett a dortumdi szörnyű robbantás is)- így elmondható: a Bl kieséses szakaszban minden meccsükön 3 gólt rúgtak. Ez úgy gondolom, hogy példanélküli, illetve példaértékű. 

De mi a helyzet a többiekkel?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

További cikkek ebben a témában

Szótár

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Fehértó

A kardoskúti Fehértó: A Nemzeti Park területén a valamikori Vásárhelyi-puszta... Tovább

Tovább a lexikonra
Hobbim a futball