hirdetes

Ingyenes programokkal várnak csütörtöktől a Boglári Szüreti Fesztiválon

ZH

Csütörtöktől vasárnapig tart a hagyományos Boglári Szüreti Fesztivál, mely ingyenes programokkal és szórakozással várja a látogatókat. A rendezvény során számos izgalmas esemény és koncert várja a családokat és az érdeklődőket. Az idei évben kiemelt figyelmet kap a közösségi összefogás és a kulturális értékek megőrzése.

Balatonboglári

Csütörtökön kezdődik a Boglári Szüreti Fesztivál

A Balatonboglári Szüreti Fesztivál már hagyományosan az év egyik kiemelkedő eseménye a Dél-Balaton térségében. Idén augusztus 17. és 20. között kerül megrendezésre, és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Balaton partján, a Platán strandon. A fesztivál összefogásra és közösségi élményekre helyezi a hangsúlyt, így a látogatók ingyenesen részt vehetnek a rendezvényen.

Színes programkavalkád és kulturális értékek

A Boglári Szüreti Fesztivál idén is számtalan programmal készül, hogy szórakoztató és változatos élményt nyújtson a látogatóknak. A fesztivál során két színpadon összesen nyolc koncert várja a zene szerelmeseit. A nagy színpadon olyan előadók lépnek fel, mint DJ Dominique, Gáspár Laci, GwM, a Kozmix, Nótár Mary, az Ocho Macho és a Paddy and the Rats. A zenepavilon pedig már délutántól gyermekeknek és fiataloknak szóló programokkal várja a látogatókat.

A fesztivál ideje alatt kiemelt figyelmet kap a helyi kézművesség és gasztronómia is. A rendezvény területén óriási kézműves vásár várja az érdeklődőket, ahol különleges alkotásokat és termékeket lehet vásárolni. Emellett a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni, hiszen a szabadtéri gasztro nagyágyúitól kóstolhatnak meg finom borokat, kézműves söröket és ízletes ételeket.

hirdetes

Tradíció és közösségi összefogás

hirdetes

Az idei év különösen fontos üzenettel bír a rendezvény szervezői számára. A fesztivál keretében kiemelt hangsúlyt kap a közösségi összefogás és a kulturális értékek megőrzése. A szervezőknek sikerült megteremteni azt a feltételt, hogy a fesztivál ingyenesen látogatható legyen mindenki számára, így a családok és az érdeklődők egyaránt részt vehetnek a programokban.

Ezt az összefogást védnökök is támogatják, mint például Neszményi Zsolt Somogy Vármegye főispánja és Bíró Norbert Somogy Vármegye Közgyűlés elnöke. A szervezők és a helyi önkormányzatok célja az, hogy minél több ember számára tegyék könnyebbé a kulturált pihenést és szórakozást, különösen a mai nehéz világi helyzetben.

A jövő felé nézve

Az idei Boglári Szüreti Fesztivál kiemelkedő példája annak, hogy a közösségi összefogás és a hagyományok megőrzése mennyire fontos egy közösség életében. A szervezők kitartó munkája és az önkormányzatok támogatása lehetővé tette, hogy az esemény ingyenesen látogatható legyen, és olyan programokkal gazdagodjon, amelyek minden korosztály számára élményt nyújtanak.

Az ingyenes fesztivál nem csak a helyiek, hanem a turisták számára is vonzó lehetőség a Dél-Balaton térségében. A fesztivál a régió kulturális és gasztronómiai értékeit is kiemeli, így hozzájárulva a turisztikai vonzerő növeléséhez.

Az idei Boglári Szüreti Fesztivál egyértelműen azt mutatja, hogy a közösség ereje és a hagyományok tisztelete milyen csodálatos eseményeket hozhat létre. A szervezők elkötelezettsége és a látogatók lelkesedése pedig garancia arra, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres rendezvényeknek adhassunk helyet.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi kacsa

Magyar parlagi kacsa: A 20. század elején a magyar parlagi kacsát már ősi magyar fajtaként... Tovább

Olimpia

Olimpia: a sportok összcsúcseseménye.Az olimpiai játékok több sportágat magába foglaló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!