hirdetes

Őszinte boldogság képekben: TV és más digitális eszközök nélkül neveli gyermekeit egy anyuka

emszi

„Hamisítatlan gyerekkor” címmel készít lélegzetelállító fotókat gyermekeiről egy anyuka, hogy emlékeztessen bennünket: a boldogsághoz nincs szükségünk másra, csak egymás szeretetére!

Az igazi gyerekkor képekben

Egy elektromos, digitális eszközökkel teli világban, amelyet a közösségi hálók és az internet uralnak, és amiben rohanó életünk másról sem szól, csak a folyamatos információáramlásról, egy fényképész úgy döntött, megmutatja nekünk, hogy másképpen is lehetne csinálni a dolgokat.

Niki Boon, egy új-zélandi hobbifényképész „Hamisítatlan gyerekkor” című fotósorozatával vált híressé, melynek középpontjában négy gyermeke áll, akik egy technológiától mentes környezetben élik vidéki mindennapjaikat.

„A gyerekeim nem járnak iskolába és TV illetve minden más modern technológiai eszköz nélkül élnek – ez  sokak számára talán szokatlannak tűnhet, de én szeretném kiélvezni, hogy egy ilyen csodálatos helyen élhetünk a családommal” – mondta Niki.

A fotókon a gyerekek mindennapi életének pillanatait láthatjuk. Habár elsőre csupán pillanatképeknek tűnhetnek, elnézegetve ezeket az alkotásokat egy különös érzés lesz úrrá az emberen. De mégis miért?

Folytatjuk a többi képpel a következő oldalon!

Az igazi gyerekkor képekben

Lassan nem marad olyan környék, ahová ne tette volna be a lábát a modern technológia. Habár sok helyen csak előnye származik ebből az embereknek, gyakran képesek vagyunk átesni a ló túloldalára. A képeket nézegetve rádöbbenünk arra, hogy mennyire is hiányoljuk valójában azokat az éveket, amikor a konyha volt a chatszoba, az alkalmazásokat éppen azok a játékok jelentették, amiket kitaláltunk az udvaron, és erdőt is testközelből láttunk, nem pedig a Facebookon.

hirdetes

A lenyűgöző fekete-fehér képek a gyerekek mindennapi életét dokumentálják. Néhány fotón a küszöbön pihennek, a többin pedig az állatokkal játszanak, vagy önfeledten szaladgálnak a szabadban.

Persze őket is érik sérülések, de milyen gyerekkor az, amit nem tesz színesebbé egy-egy csaláncsípés vagy fáramászás közben szerzett horzsolás?

Az anyuka továbbá hozzátette, hogy a gyerekek még a fényképezővel sem igazán foglalkoznak, a fotókat pedig megkapják a születésnapjukra. Mint láthatjuk nincs unalmas, vagy eseményektől mentes nap a farmon.

Niki Bloom azt is elárulta, hogy miért választotta ezt a nevelési módot gyermekei számára. Erről többet tudhatunk meg a következő oldalon!

Az igazi gyerekkor képekben

Az anyuka megmagyarázta, miért tartja olyan fontosnak, hogy gyermekei ilyen közegben nőjenek fel és tanuljanak az élet különböző részeiről.

hirdetes

„Egy kis részem mindig ott lesz bennük, és tovább viszik magukkal azt a szeretetet, amelyet én érzek irántuk és azok iránt, amiket csinálnak.” – mondta Niki.

Niki is egy farmon nőtt fel Új-Zélandon – „mezítlábasan, vadul és szabadon” – ahogy azt a weboldalán írja. „A fényképészetem részben ebből a saját gyerekkorom szabadságából és kalandjaiból merít, amelyek még mindig színesen élnek az emlékeimben.”

„Ma egy kis telken élünk, ahol megpróbálom ezt a gyerekkort megadni a gyermekeimnek is… ebben a vad és csodálatos környezetben szeretném elmesélni a történetüket [a képeimmel] ..”

A büszke fényképész fotói hatalmas népszerűségnek örvendenek az interneten. Legyen szó egy múló pillanatról otthonukban, vagy egy sátorozásról a tengerparton. Az anyuka, aki saját magától tanult meg fényképezni, egyébként egy szakképzett gyógytornász is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pest megye

Magyarország 19 megyéjének egyike, mely az ország közepén található. Benne található... Tovább

Aranybulla

Aranybulla: az egyik legismertebb magyar törvénygyűjtemény. Az Aranybulla szűkebb értelemben a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld