hirdetes

Ezért boldogtalanok a mai fiatalok! MINDENKINEK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

Sz.F.

Talán soha egyetlen generáció sem volt annyira ideges, frusztrált és boldogtalan, mint a mostani! A legtöbb huszonéves nem találja a helyét a világban, a most következő cikkben leírt gondolatmenet tökéletes elmondja nektek, miért van ez így! 

Ezért boldogtalanok a mai fiatalok! MINDENKINEK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

Kezdjük a legelején, ő itt Lucy:

Lucy 1980 és 1995 között születettek között van, ő is tagja az úgynevezett Y generációnak. Lucy is abban az életben nőtt fel, amit körülvesznek a technológiai újítások, egyetlen gondja van csak, még pedig az, hogy bizony boldogtalan, ugyanúgy, mint generációjának többi tagja! Ahhoz, hogy megértsük a dolgokat, először is meg kell határoznunk azt, hogy mi tesz boldoggá vagy boldogtalanná. Erre van is egy egyszerű képlet:

Boldogság = Realitás - Elvárások

A magyarázat is egyszerű: ha valakinek az élete jobb, mint az elvárások, akkor boldog, viszont ha valakinek az elvárásai meghaladják a valóságot, akkor nem lesz boldog. Ennek pedig meg van az oka, ahhoz hogy megértsük, vonjuk be Lucy szüleit is. Lucy szülei az 50-es években születtek, nagyszülei pedig a világháborúban harcoltak, ők pedig egészen biztosan nem voltak boldogok. A nagyszülők a megszállottjai voltak a gazdasági biztonságnak, Lucy szülei pedig a nagy gazdasági világválság utáni fellendülés gyümölcseit szüretelhették le. Lucy szüleit úgy nevelték, hogy semmi sem állhat az útjukba, senki és semmi sem állíthatja meg őket abban, hogy elérjék azt, amit szeretnének, ehhez azonban sok év kemény munkája szükségeltetett. Miután Lucy szüleinek a karrierje beindult a 70-es, 80-as, 90-es évekre, a világon beköszöntött a példátlan gazdasági jólét, Lucy szülei pedig rádöbebntek arra, hogy jobban teljesítettek, mint azt elvárták maguktól! A valóság tehát meghaladta az elvárásokat, és ezáltal boldogabbak lettek! A következő oldalon folytatom! 

Ezért boldogtalanok a mai fiatalok! MINDENKINEK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

A szülők optimisták voltak a gyermekek felé is, Lucy szülei azt mondták, hogy határtalan lehetőségek előtt áll, az lehet, ami csak lenni akar! Nem volt ezzel egyedül, ugyanis az Y generáció tagjai mind ezt kapták. Ez az optimizmus viszont túl sok volt, ők már nem csak gazdasági biztonságot szerettek volna, hanem azt is, hogy minden álmuk valóra váljon! Tény, hogy a gazdasági biztonság nem olyan egyedi, ezért többre kell törekedni. Az Y generáció tehát sokkal ambiciózusabb a korábbinál, amit annak köszönhetnek, hogy a szülők folyamatosan azt sugallták feléjük, hogy ők bizony különlegesek!

hirdetes

És már jöttek is a gondok!

A gondok leginkább a munkaerőpiacon jelentkeztek. Azzal az elképzeléssel, mely szerint én az Y generáció tagja vagyok, ezáltal különleges is vagyok és enyém a világ, könnyedén orra lehet bukni, legfőképpen azért, mert a legtöbben nem úgy gondolják, hogy keményen kell dolgozniuk, hanem azt, hogy a fényes jövő csak úgy az ölükbe esik. Az élet azonban sokkal keményebb, nem fog az ölünkbe hullani semmi! Nem jön magától semmi, sem a pénz, sem a karrier, sem a tisztelet, mindezekért kőkeményen meg kell dolgozni! Ezért aztán Lucy ott találja magát a realitás talaján, de ezzel még nincs vége, a következő oldalon folytatom! 

Ezért boldogtalanok a mai fiatalok! MINDENKINEK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

A Facebook tele van hírekkel, a barátaink, ismerőseink eseményeivel, és természetesen Lucy azt látja, hogy az ő generációja sokkal jobban teljesít, mint ő maga. Mindenki nyaral, mosolyog, pózol a tükörben tökéletes testtel, a legtöbb fiatal, csak úgy, mint Lucy, nem gondol abba bele, hogy a közösségi médiában mindenki a lehető legjobb oldalát mutatja. Csak azt láthatjuk, ami szép és jó, a gyakorlat az, hogy úgy élünk a Facebook-on, ahogyan a valódi életben nem adatott meg!

A közösségi oldalon pedig nincsen helye annak, hogy most éppen mennyire rossz az életünk, mert mondjuk nem megy a munka, vagy elhagyott a barátnő. Szóval Lucy azt látja, hogy generációjának tagjai előrébb tartanak, mint ő. Ami persze ostobaság, mivel mindenkinek vannak rossz napjai, éppen ezért nem szabad realitásnak vennünk a Facebook-on látottakat! Ettől függetlenül Lucy természetesen frusztrálttá válik. Ezek a dolgok pedig boldogtalanná teszik őt. A következő oldalon megosztom veletek, mi a megoldás az Y generáció számára az eredeti cikk írója szerint! 

hirdetes
Ezért boldogtalanok a mai fiatalok! MINDENKINEK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

Legyél ambiciózus!

A világ bővelkedik jobbnál jobb lehetőségekben, melyekben sikeresek lehetünk. Az adott irány olykor zavaros lehet, de ha kőkeményen dolgozunk, akkor elérhetjük az álmainkat!

Állítsd át a gondolkodásodat!

Felejtsd el azt a téveszmét, hogy különleges vagy! Bármennyire is fáj, el kell fogadnod, hogy nem vagy az! Egyelőre nem vagy más, csak egy tapasztalatlan fiatal, aki nem rendelkezik mással, csak azzal, amivel a többiek! Azonban különlegessé válhatsz azáltal, ha rengeteget dolgozol, fejleszted magad folyamatosan és mindent megteszel annak érdekében, hogy az adott területen tökéletesen teljesíts!

Ne foglalkozz másokkal!

Más embereknél látszólag zöldebb a fű, de a lényeg az, hogy ez semmi más, csak látszat, más emberek ravasz trükkökkel teszik zöldebbé a füvet. Az az igazság, hogy mindenki más ugyanolyan bizonytalan, mint amilyen te vagy, mindenki kételkedik önmagában, és csalódott, ugyanúgy, mint te! Csinálj olyan dolgot, amit magadénak érzel, legyél benne jó, és soha többé nem lesz okod másokat irigyelni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A kőszívű ember fiai

A kőszívű ember fiai, Jókai Mór 1869-ben megjelent regénye, amelyben az író az... Tovább

Márton nap

Márton nap - November 11.: Német nyelvterületről vált ismertté és ma már sok helyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek