hirdetes

Ezért vagy boldogtalan

LK

A boldogság elérése mindenki végső célja, még akkor is, ha nem feltétlenül vagyunk tisztában ezzel. Valójában mindent azért teszünk hogy boldogok lehessünk. Ha igyekszem minél több olyan dolgot csinálni, amik szórakoztatnak ahelyett, hogy magadra erőltetnéd a dolgokat, akkor sokkal közelebb juthatsz majd ehhez az áhított boldogsághoz.

Most megtudhatod, hogy miért is vagy boldogtalan!

De mi a helyzet azokkal a tényezőkkel és szokásokkal, amik meggátolnak ebben? Amik visszatartanak attól, hogy folytathasd a boldogság irányába vezető utadat? Gyakran észre sem vesszük, de a legtöbb ilyen tényező belülről fakad, és csak egyénileg változtathatunk rajtuk. Ez persze nem minden esetben nehéz, de ahogy azt az alábbiakban is olvashatod majd, rengeteg fájdalomtól szabadulhatsz meg, ha végre magad mögött hagyod őket. Az így szerzett boldogság elég motiváció kell legyen arra, hogy megtedd a szükséges előrelépéseket!

Még mindig nem vagy túl az exeden

Ideje felnőni és végre továbblépni. Nincs értelme a múltban élni és olyan dolgokhoz kapaszkodni, amik már megtörténtek és sosem történnek majd meg újra. Exed nézegetése a közösségi oldalakon csak lelomboz majd – ez nem több felesleges önkínzásnál és időpazarlásnál! Ne feszengj azon, hogy exed új párja jobb vagy rosszabb ember-e nálad. Meghozott egy döntést, és ezt már nem változtathatod meg – és ez így van rendjén. Vannak sokkal fontosabb dolgok is, amik (vagy akik) a figyelmedet igénylik. Ne hagyd magad, hogy a jelentéktelen tényezők lassítsanak le.

Másokhoz hasonlítgatod önmagad

Ahelyett, hogy arra törekednél, hogy önmagad legjobb verziója légy, arra pazarolod az idődet és erődet, hogy megpróbálsz másokat utánozni. Sőt, nem csak az idődet és erődet fecséreled el erre, hanem saját magadat is. A közösségi média és általánosságban a média manapság könnyedén eltorzíthatja a boldogságról alkotott képünket, ami arra késztet bennünket, hogy mások nyomdokaiba lépve próbáljuk hajkurászni azt, aminek a megszerzése nem is váltana ki őszinte elégedettséget belőlünk. Ezzel egy olyan kínzó örvénybe sodorjuk magunkat, amiből nagyon nehéz kijutni.

hirdetes

Csinálj olyan dolgokat, amik igazán boldoggá tesznek ahelyett, hogy mások boldogságát próbálnád átélni – csak így élheted át az őszinte örömöket, amit a hétköznapi dolgok nyújtanak neked.

Most megtudhatod, hogy miért is vagy boldogtalan!

Jelenlegi munkahelyed visszafogja a boldogságod

Ha valami képes lehúzni az ember életkedvét, az egy pocsék munkahely, ahol minden nap kínszenvedéssel telik. Nincs is rosszabb annál, mint amikor reggelente arra ébred az ember, hogy megint kénytelen bemenni egy olyan munkahelyre, amit képtelen elviselni. Tény, hogy mostanában kevés a lehetőség, de idővel muszáj lesz mérlegelned.

Néha muszáj leszel várni egy jobb lehetőségre, de addig is tarts ki és gondolj bele, hogy munka nélkül még nehezebb lenne.

Rettegsz attól, hogy valamiről lemaradsz

Habár már temérdek emléket és élményt tudhatsz magadénak, még mindig görcsösen vágysz arra, hogy ott legyél minden eseményen ugyan azokkal az emberekkel, akikkel mindig is voltál. Még ha tudod is, hogy nem lesz olyan jó, mint régen, vagy amilyennek beharangozzák az interneten, akkor is késztetést érzel rá, hogy jelen légy, mert „bármi megtörténhet”. Az Y generációt már évek óta kínozza ez a megmagyarázhatatlan vágy, és sokan már csak ezért vesznek részt bizonyos rendezvényeken.

hirdetes

Még mindig nyögöd felsőoktatás költségeit, amikért cserébe csak elvesztegettél néhány évet az életedből

Munkanélküli vagy, mert a végzettségeddel nehéz elhelyezkedni a közelben, vagy az egész országban. Meglehet, hogy egy neves iskolában végeztél, ráadásul szép eredményekkel, és még talán élvezted is az iskolás éveket, de mindez semmit nem tett azért, hogy a nagybetűs életben munkát szerezz magadnak. Ha mindez nem lenne elég, a diákhitel még mindig azt várja, hogy végre kifizesd – a kérdés csak az, hogy miből. Rengeteg fiatal találja magát manapság ebben a helyzetben, megkérdőjelezve, hogy miért is választották egyáltalán a felsőoktatást.

Most megtudhatod, hogy miért is vagy boldogtalan!

Túl sok dolgot próbálsz csinálni egyszerre

Sokan a siker érdekében egyszerre több úton is megpróbálnak elindulni, hátha az egyikről kiderül, hogy a boldogság irányába vezet. Ez azonban hihetetlenül stresszes módszer és egyre többen vesztegetik el így legszebbként emlegetett fiatalkori éveiket. Ráadásul az önéletrajzodon sem szerepelhet minden irreleváns dolog, ha szeretnél végre munkát találni.

Ha rendszeresen azon kapod magad, hogy semmire nincs időd, és mindent az utolsó pillanatban próbálsz befejezni, akkor nagy valószínűséggel túl sok mindennel próbálkozol egyszerre. Állíts fel egy fontossági listát és adj magadnak pihenési időt, amikor szükséged van rá.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Március 15

Március 15: Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének... Tovább

Zemplén Kalandpark

A Zemplén egyik legnagyobb turistamágnese a Sátoraljaújhely felett tornyosuló Magas-hegyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek