notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A tökéletes brassói receptje

hirdetes

Készítsünk brassóit, mutatom a legjobb receptet!

Sz.F.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Eszméletlenül finom, nem véletlenül szereti szinte minden magyar ember, a most következő cikkben megismerkedhetsz vele te is közelebbről és megmutatom a legtökéletesebb receptet! Imádni fogod!

A tökéletes brassói receptje

Érdekességek a brassóiról

Az egyik felvetés szerint a brassói receptjét egy Gróf Nándor nevű vasúti szakács találta ki 1948-ban, a Budapest–Brassó között közlekedő járaton (sertés-szűz hús, fokhagyma, fekete bors, burgonya összetevőkkel). 

Dózsa György mesterszakács azonban egy 19. századi szakácskönyvre hivatkozva állítja, hogy Brassóból származik ez az étel, ami egy fokhagymás marhatokány. Csáky Sándor a „XX. Század Szakácsművészet” című könyve szerint a brassói eredete ismeretlen, viszont bélszínből készül (paradicsom, vörösbor, gomba, tarhonya).

Pető Gyula „Ételkészítési ismeretek” című szakkönyve szűzpecsenyét készíttet füstölt szalonnával, fokhagymával, főtt burgonyával. Az eredetről nem beszél. Papp Endre állítja, hogy a receptet ő találta ki egy versenyre 1950-ben és trianoni nosztalgiából nevezte el (szalonnás, szűzpecsenyés, hagymás, zöldborsós, paradicsomos, zöldpaprikás recept, resztelt burgonyával). 

hirdetes

Az óbudai Weiss kocsma tulajdonosának felesége találta ki a brassóit egy más változat szerint mint egytálételt Brassóy Károly asztalos mester születésnapjára. Ez majoránnás, hagymás sertéshús, tarhonyával. Most pedig jöjjön a recept!

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés tarja,vagy lapocka
  • 1 fej hagyma
  • 60/70 dkg burgonya
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 kiskanál pirospaprika 
  • 5 db fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál ételízesítőt
  • hirdetes
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg szalonna (a szalonnát az kihagyható)
     

Elkészítés

  • Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanabba az olajba, Delikátot szórunk rá és fedő alatt pároljuk. Ha kell, adunk hozzá vizet mindaddig, amíg nem lesz puha.
  • Egy másik edénybe beleöntjük a többi olajat és az apró kockákra vágott burgonyát megsütjük. Ha kész, szűrőkanállal átmerjük a húsra. Rányomjuk a fokhagymát, és a többi fűszert.
  • Jól összesütjük, és kész.

Forrás

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi kacsa

Magyar parlagi kacsa: A 20. század elején a magyar parlagi kacsát már ősi magyar fajtaként... Tovább

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika: A kizárólag magyar nemesítésből származó fajták termesztése és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek