hirdetes

Budapest Európa legszebb téli fővárosa!

B. Á. , ZH
Budapest télen a legszebb

Romkocsmák

Budapest híres romkocsmái egyedi hangulatot kínálnak azoknak, akik a kevésbé feltérképezett (bár itt-ott forgalmasabb) helyeket is szívesen kipróbálnák. Ezeket a szórakozóhelyeket elhagyatott épületekben alakították ki, és egész évben látogathatók. Az egyik legelső ilyen hely, a Szimpla Kert a zsidónegyedben nyílt meg, de említést érdemel még a VI. kerületben működő Anker't is, ahol rendszeresen más és más témájú éjszakákat tartanak. Persze ezen kívül több mint egy tucat hasonló jellegű romkocsma található Budapesten, ahol hamisítatlan helyi ízekre lelhetnek a látogatók.

Andrássy út és Fashion Street

Budapesten nem nehéz nagybevásárlást tartani, és az ünnepek előtt ezrek tódulnak e céllal a fővárosba. Habár számtalan üzletet találni minden utcában, a legnépszerűbb bevásárló-útvonala az Andrássy úton, és a Fashion Streeten húzódnak végig. Az Andrássy úton olyan márkák üzleteit találjuk, mint a Gucci, a Ralph Lauren, a Louis Vuitton, vagy a Rolex – hogy csak néhányat említsünk.

hirdetes

Még ha nem is szeretnél ilyen mélyre nyúlni a zsebedben, már csak az út menti feldíszített, világító fasorok miatt is érdemes végigsétálni az Andrássyn. Egy másik népszerű úti cél a Fashion Street, ami egy, a Vörösmarty térbe befutó bevásárló utca. Márkás üzleteinek és bámulatos karácsonyi dekorációinak köszönhetően nem csak a helyiek, hanem a turisták is előszeretettel látogatnak el ide.

hirdetes

A Budai Vár és a Várkert Bazár

A Budai Vár és a Várkert Bazár a főváros ékkövei. A várat magát az év bármelyik időszakában erősen ajánlott felfedezni, a városra nyíló hófödte panoráma azonban a téli látogatók kiváltsága. A Várkert Bazárban bárok, éttermek, és szabadtéri események várják az érdeklődőket. Mindkét helyszínen egész évben tartanak koncerteket, irodalmi rendezvényeket, illetve színházi és balettelőadásokat is, de az ünnepek előtti adventi időszakban különleges előadásokat láthatunk a helyi művészek jóvoltából.

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagyboldogasszony napja

Nagyboldogasszony napja: Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele a katolikus... Tovább

Szerencs vára

Szerencs vára: A szerencsi vár Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára. Jelenleg itt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!