notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elképesztő, egy ókori város rejtőzik Budapest alatt!

hirdetes

Elképesztő, egy ókori város rejtőzik Budapest alatt!

Sokan nem tudják, pedig igaz, egy ókori város nyugszik a magyar főváros alatt, a most következő cikkben pedig be is mutatjuk ezt a várost nektek!

Elképesztő, egy ókori város rejtőzik Budapest alatt!

Budapest utcái alatt a római kori Aquincum városa nyugszik, sokan nem tudják, hogy a Budapesten élők lényegében egy földalatti város romjai felett élik mindennapjaikat. A kérdés biztosan mindenkiben felmerül: vajon mikor fog beszakadni a föld és mikor fog ez katasztrófához vezetni? Sok elmélet és mérés szerint egy teljes egészében megmaradt városrészt találhatunk a föld alatt, ami talán egyszer a felszínre is fog kerülni, a budapesti emberek többségének azonban fogalma sincsen erről.

Sokan tudják azt a tényt, hogy Budapest írásos történelme egészen addig a római kori városig visszanyúlik, amit Aquincumnak neveztek. Nem sok biztosan lehet tudni, de egyes becslések szerint körülbelül 89 körül alapíthatták és építhették meg ezt a városkát. A munkálatok sok évet vettek igénybe, de elnyerte a városias formáját, a Duna partján lévő területeken helyezkedett el. Később pedig ez a város Alsó-Pannónia központja volt, egészen a IV. század végéig. Az írások szerint legendás központtá vált, rengetegen megemlítették a titokzatos és virágzó várost.

hirdetes

Az elmúlt években pedig több független földalatti mérés rámutatott arra, hogy vannak Budapestnek olyan részei, ahol a néhai városka romos épületeinek maradványai láthatók. Legfőképpen Óbuda érintett, ezen a területen sok mérés mutatott arra, hogy bizony, itt egy város romjai nyugszanak. Érdekes, hogy eddig még senki nem próbált illegális úton lejutni Budapest alá, ugyanis ezek a leletek hihetetlenül értékesek lehetnek!

hirdetes

A kételkedőknek hozzátesszük, hogy nem olyan véletlenek ezek a csőtörések a városban, amik az utóbbi években egyre szaporodtak. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy az útbeszakadások és a csőtörések szoros összefüggésben vannak a földalatti város létezésével. Biztosan mindenki emlékszik olyan esetre, amikor beszakadt az út, és hatalmas hasadék keletkezett.

Egyes feltételezések szerint a folyamatos csőtörések és vízszivárgások fellazíthatják a talajt és megtörténhet ezáltal az is, hogy előkerül a római város épületeinek egy része! Kíváncsian várjuk, mi fog történni a jövőben, reméljük, hogy katasztrófához nem fog vezetni ez az eshetőség sem. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
53 172
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 977 205

Szótár

Bodrogzug

Bodrogzug: A Tisza és a Bodrog által közrefogott ártéri síkság, amely rendszeresen víz alá... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek