hirdetes

Elképesztő, egy ókori város rejtőzik Budapest alatt!

Sokan nem tudják, pedig igaz, egy ókori város nyugszik a magyar főváros alatt, a most következő cikkben pedig be is mutatjuk ezt a várost nektek!

Elképesztő, egy ókori város rejtőzik Budapest alatt!

Budapest utcái alatt a római kori Aquincum városa nyugszik, sokan nem tudják, hogy a Budapesten élők lényegében egy földalatti város romjai felett élik mindennapjaikat. A kérdés biztosan mindenkiben felmerül: vajon mikor fog beszakadni a föld és mikor fog ez katasztrófához vezetni? Sok elmélet és mérés szerint egy teljes egészében megmaradt városrészt találhatunk a föld alatt, ami talán egyszer a felszínre is fog kerülni, a budapesti emberek többségének azonban fogalma sincsen erről.

Sokan tudják azt a tényt, hogy Budapest írásos történelme egészen addig a római kori városig visszanyúlik, amit Aquincumnak neveztek. Nem sok biztosan lehet tudni, de egyes becslések szerint körülbelül 89 körül alapíthatták és építhették meg ezt a városkát. A munkálatok sok évet vettek igénybe, de elnyerte a városias formáját, a Duna partján lévő területeken helyezkedett el. Később pedig ez a város Alsó-Pannónia központja volt, egészen a IV. század végéig. Az írások szerint legendás központtá vált, rengetegen megemlítették a titokzatos és virágzó várost.

hirdetes

Az elmúlt években pedig több független földalatti mérés rámutatott arra, hogy vannak Budapestnek olyan részei, ahol a néhai városka romos épületeinek maradványai láthatók. Legfőképpen Óbuda érintett, ezen a területen sok mérés mutatott arra, hogy bizony, itt egy város romjai nyugszanak. Érdekes, hogy eddig még senki nem próbált illegális úton lejutni Budapest alá, ugyanis ezek a leletek hihetetlenül értékesek lehetnek!

hirdetes

A kételkedőknek hozzátesszük, hogy nem olyan véletlenek ezek a csőtörések a városban, amik az utóbbi években egyre szaporodtak. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy az útbeszakadások és a csőtörések szoros összefüggésben vannak a földalatti város létezésével. Biztosan mindenki emlékszik olyan esetre, amikor beszakadt az út, és hatalmas hasadék keletkezett.

Egyes feltételezések szerint a folyamatos csőtörések és vízszivárgások fellazíthatják a talajt és megtörténhet ezáltal az is, hogy előkerül a római város épületeinek egy része! Kíváncsian várjuk, mi fog történni a jövőben, reméljük, hogy katasztrófához nem fog vezetni ez az eshetőség sem. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, hiszen ide tartozik az ország... Tovább

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!