hirdetes

Újra itt a Budapest Borfesztivál!

ZH

Idén már 31. éve kerül megrendezésre a Budapest Borfesztivál 2022. szeptember 8 és 11. között a Budai Vár területén, amelynek már 15 éve fő támogatója a SPAR Magyarország. 30 év távlatában már természetes így búcsúztatnunk a nyarat, egy felejthetetlen ünnepség keretében.

budapest borfesztivál

31. Budapest Borfesztivál 2022


2022-ben már 31. alkalommal rendezik meg a nyárbúcsúztatóként is tökéletes programot, a Budapest Borfesztivált Pazar környezetben és Pazar díszletek között. Idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal várnak a Budai Vár hatalmas területén minden borkedvelőt.

A Budapest Borfesztiválról


Mivel a rekonstrukciós műveletek befejeződtek, így a régi és az újjászületett területeken ismét régi mivoltában ünnepelhetjük az idei szüretet a Budavári Palota udvarában, ahol vendégek ismét birtokba vehetik a Savoyai teraszt, a Halászó gyerekek udvarát, és a Csikós udvarra vezető új rámpát is. A megújult területek mellett bor és a gasztronómiai kínálat is exkluzívnak ígérkezik, hiszen soha ennyi nemzetközi bormárka nem volt még jelen a harminc év alatt, mint idén. A borok mellett a pezsgőmárkák is nemes versengésbe kezdenek a látogatók kegyeit keresve.  A haza gasztronómia emblematikus éttermeinek séfjei is képviseltetik magukat, így biztosak lehetünk abban is, hogy nem mindennapi fogásokat kóstolhatunk meg a kedvenc boraink mellé.

hirdetes

Idén egy régi álom is valóra válik, hiszen az Egyesült Államok érkezik díszvendégként, azon belül is Kaliforniából, Washington államból és Oregonból érkeznek majd a legjobb borok, amikhez természetesen klasszikus amerikai fogásokat is készítenek. Az ünnepség alatt természetesen betekintést nyerhetünk a magyar borvilágba is és a Nemzetközi Borverseny kevésbé ismert díjazottjait is megkóstolhatjuk.

A bor mellet persze mulatság is lesz


A borfesztiválon két színpad is hozzájárul majd a vendégek szórakoztatásához, ahol több mint, 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak különféle zenei műfajokban, mint például pop, jazz, funky, blues, gospel, sanzon és persze autentikus népzenei előadások is a terítéken lesznek.

hirdetes


Újdonságnak számít az idei borfesztiválon a korábbiaknál nagyobb számú, kényelmes ülőhely régi látogatói igényt elégít ki, így az elmúlt évek zsúfoltsága is megszűnik, hiszen konkrét napokra lehet idén jegyet vásárolni. A napijegyek árai 6000 Forint környékén mozognak, de aki mindennap szeretne látogatást tenni a fesztivál, lehetősége van bérletet is vásárolni, amely 10900 Forintba kerül a 4 napra és emellett még exkluzív kristály kóstolópoharat is vásárolhatunk 1900 Forintért, így a fesztiválról emlékünk is marad.

A jegyeket a hivatalos weboldalon tudod megvásárolni és további információkat is itt szerezhetsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagyböjt

Nagyböjt: A nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos... Tovább

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló