hirdetes

Budapest lett a világ 2. legszebb városa!

Pi

Hihetetlen, de igaz: a világ második legszebb városának választották meg Budapestet. A magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs.
 

Budapest lett a második legszebb

 

Ismét rangos elismerést kapott a magyar főváros, hiszen Budapestet választották meg a világ második legszebb városának választották meg Budapestet. A mezőny elképesztő, mivel hazánk legnagyobb városa olyan világhírű metropoliszokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs. A napvilágot kapott hírben jellemzik is a városokat, melyek a következő képen szólnak:

 

Íme, a tízes lista:

 

10. Prága

Prágában kivételesen jó állapotban őrizték meg a történelmi városrészt. A hidak, a templomtornyok, a macskaköves és kanyargós utcákkal teli óváros romantikus hangulata turisták millióit vonzza. Az éttermek és a hagyományos sörözők pedig a pezsgő életet garantálják.

 

 

9. Edinburgh

A közhiedelemmel ellentétben nem Glasgow az észak város irányító központja, hanem Edinburgh. Skócia fővárosát „Észak Athénjaként” is emlegetik. Edinburgh két részből áll: az óvárost egy magas sziklán található kastély uralja. A városrész szűk utcákból álló labirintus, míg az új városrészt a széles utak és elegáns külső jellemzi.

 

8. Amszterdam

Amszterdam körülbelül száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze. Nem úgy kell rá gondolni, mint a szélesen elterülő Budapestre. A holland fővárosban minden nevezetességet 10-15 perc sétával elérhetünk.A város területének nagy részét vízi utak és csatornák adják. A világörökség közé tartozik a csatornahálózat, amely körbefogja az óvárost.

hirdetes

 

7. Párizs

Párizst sokan nemcsak a világ egyik legszebb, hanem a legromantikusabb városának is tartják, nem is véletlenül. A francia főváros számos történelmi helyszínnel, építészeti remekművel büszkélkedhet. Ezek közül is kiemelkedik az Eiffel-torony és a Champs-Élysées.

Budapest lett a második legszebb

hirdetes

6. Rio de Janeiro

Ugorjunk egy kicsit át Dél-Amerikába. Brazília legnagyobb városának tájképe az egyik legismertebb a Földön a Copa Cabanaval és a Megváltó Krisztus szobrával. A karneválszezon idején az utcák megtelnek táncosokkal, zenével, rengeteg mulatozóval a világ minden pontjáról.

 

5. Kiotó

Tudtad, hogy a leghíresebb japán kosztümös filmek, mint például Az utolsó szamuráj vagy az Egy gésa emlékiratai mind Kiotóban játszódnak? Nem is véletlenül. A tradícionális Japán kultúra ebben a városban érhető legjobban tetten, az egész óváros pedig UNESCO világörökségi védelmet élvez.

 

4. Firenze

A reneszánsz stílusban tündöklő város Toscana szívében. A „középkor Athénja”-ként számon tartott Firenzében rengeteg a történelmi és művészettörténeti látnivaló: a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

 

3. Róma

Róma az Örök Város. Itt számtalan kulturális és építészeti értékkel találkozhatunk. Szinte Európa teljes történelme végigjárható Rómában. Vatikán, Michelangelo festményei és a Sixtus-kápolna látogatása mellett érdemes betérni egy igazi olasz pizzériába is.

 

2. Budapest

Mi a vonzó Budapesten? A turistákat elsősorban a Parlament, a Duna, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a budai Vár varázsolja el. A Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő és a világ második legszebb útvonalán közlekedő 2-es jelzésű villamos vonalát is méltónak tartják a megnézésre a szerkesztők.

 

1. Velence

Véleményünk szerint a győztes személye nem lehet meglepetés soha és ez esetben sem kelt óriási riadalmat. Velencét sokszor hívják az „Adria királynőjének”, a „víz városának”, a „fény városának”, vagy akár „élő múzeumnak” is.  A 118 kisebb szigetből álló, csatornákkal, hidakkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, ami a gyönyörű hely lagúnáival együtt az UNESCO-világörökség része.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Nagyerdő

A debreceniek egyik legkedveltebb helyéről van szó személyében. A debreceni Nagyerdő... Tovább

Pataki vár

Pataki vár: A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!