hirdetes

Budapest legkiválóbb piacai és vásárai

LK

Ha azt hallod, hogy Budapest, akkor mi jut eszedbe? A felbecsülhetetlen történelmi értékű építészeti kincsek? A budai oldalról Pestre nyíló panoráma? Az éjszaka kivilágított hidak? A fürdők? Ezek a képek mindenki lelki szemei előtt ott vannak – fővárosunk azonban igazi „rejtett” kincseket is kínál azoknak, akik hajlandóak letérni a jól kijárt városi „turistaösvényekről”.

Ismerd meg Budapest legkiválóbb piacait és vásárait!

Budapest ugyanis tele van piacokkal és vásárokkal, méghozzá olyanokkal, amik külön bemutatót érdemelnek a főváros látványosságai között. Akár vásárolni, akár nézelődni látogatsz el ezekre, garantáltan egyedi légkörbe érkezel majd!

Központi Vásárcsarnok

Kezdjük mindjárt a legnagyobbal – a Központi Vásárcsarnok a helyi ételek katedrálisa, és kihagyhatatlan célpont mindazok számára, akik gasztronómiai felfedezés céljából érkeznek Budapestre.

Az 1897-ben épült vásárcsarnok a második világháború pusztítása után jelentős újjáépítésre szorult, de a 90-es években ez is befejeződött, így az óriási fedett piactér ismét megtelhetett árusokkal és élettel.

Három szintjén lényegében minden jellegzetességet megtalálunk, amiről olyan híres a magyar konyha, és a rengeteg hozzávaló mellett kész, helyben fogyasztó ételek sokasága is kapható. Egy élelmiszerpiac pedig nem lenne teljes jó borok nélkül – itt tényleg mindent megtalál az ember!

Hold utcai Vásárcsarnok és Belvárosi Piac

Budapest belvárosában található a Hold utcai Vásárcsarnok, ami szerény mérete ellenére, tele van mindennel, ami szem-szájnak ingere. A piacon mindig friss zöldségek és gyümölcsök találhatók a pultokon. A felső szinten utcai árusok kínálják készételeiket, amiket a lángosok és egyéb „gyorsélelmiszerek” szerelmesei biztosan díjazni fognak. A piachoz továbbá egy kis étterem is tartozik.

hirdetes

Fény Utcai Piac

Térjünk át Budára, és látogassuk meg a város egyik legnépszerűbb és legnagyobb piacát, ami mindig tele van élettel (és persze árukkal teli standokkal). A zöldségeken és gyümölcsökön kívül húsokat, virágokat, és magyar jellegzetességeket is találhatunk itt, az elmaradhatatlan lángososok pedig innen sem hiányozhatnak.

Hunyadi téri piac

Ez a viszonylag kisméretű piac mindig friss árukkal várja a vásárlókat. A benti területen kívül (ahol tejtermékeket, pékárukat, terményeket és egyebeket találunk) a kinti részen is érdemes szétnézni, mert gyakran itt is találkozhatunk árusokkal.

Ismerd meg Budapest legkiválóbb piacait és vásárait!

Lehel Csarnok

Aki a főváros XIII. kerületében jár, az már különleges kialakítása miatt se hagyja ki a Lehel Csarnokot (nem messze a Nyugatitól). Látványos designjával nem minden helyi lakos értett ugyan egyet, de az kétségtelen, hogy a bent működő piac rengeteg embert vonz ide minden egyes nap. Aki friss terményekre, borokra, mézre és egyéb élelmiszerekre vágyik, annak itt a helye.

Szimplakerti Háztáji Piac

Már biztosan sokan hallottak a főváros legnépszerűbb romkocsmájáról, a Szimpla Kert néven működő romkocsmáról. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy a szórakozóhelyen minden vasárnap egy piac üzemel ahol (ahogy a nevéből azt már biztosan sokan kitalálták) háztáji áruk közül válogathatnak a betérő vásárlók.

hirdetes

Vegan Sunday Market

A Vegan Sunday Market vegán piac Budapest egyik legismertebb romkocsmájában, az Anker’t-ben (különleges esetekben máshol) kerül megrendezésre. A piac havi rendszerességgel, mindig valamelyik vasárnap látogatható. Helyi termelésű vegán termékek (ételek, italok, kozmetikai készítmények) kaphatók, illetve vegán stílusú gasztronómiai workshopokon is részt vehetnek az életvitel iránt érdeklődők.

Wamp Design Vásár

Ez a havonta megrendezésre kerülő piac a feltörekvő magyar tehetségek legjavát mutatja be. A piac nyáron a szabadban, télen pedig beltérben zajlik. A standokon az ékszerektől kezdve a ruházati cikkekig és kiegészítőkéig mindent megtalál az ember, és még egy-két élelmiszerárus is jelen van, hogy egy percre se kelljen eltávolodni a végtelen mennyiségű látnivaló mellől.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A rövidszőrű magyar... Tovább

Buda

Budapest városrésze, mely inkább gyűjtőfogalomnak tekinthető.A közhiedelem szerint ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország