hirdetes

Ez a hely a főváros legszebbje: íme a Margitsziget!

A Budapest szívében található Margitsziget, melyet a Duna ölel át, az egyik leglátogatottabb sziget a fővárosban. Minden ide látogatónak első látásra a szívébe férkőzik ez a gyönyörű hely, ahová bármikor szívesen visszalátogatna.

Csodás hely a Margitsziget

A Budapest szívében, a Duna által átölelve található Margitsziget igen közkedvelt kirándulóhely, amely tökéletesen alkalmas kikapcsolódásra is, nyugodt körülményeket biztosít minden ide érkező számára. A különböző sportlétesítményekben sportok gyakorlására is van lehetőségünk. A legegyszerűbben az Árpád híd vagy a Margit híd felöl lehet megközelíteni. 96.5 hektárnyi területtel rendelkezik, ahol lakóházak nincsenek, viszont szálláslehetőségek így is vannak, ha itt szeretnénk eltölteni pár napot. A rengeteg vendéglátóhely is lehetőséget kínál a város zajától való elszakadásra, ugyanis ide még az autók sem hajthatnak be, kivételesek ebben az esetben a taxik és a BKV buszok.

Budapest XIII. kerületéhez tartozik, és Budapest egyik városrészét alkotja.

A Margitsziget története

Nevét a 14. században kapta Árpád-házi Margit hercegnőről, IV. Béla király lányáról, aki a királynak a tatárjárás alatt tett fogadalmához híven a Domonkos-rend apácakolostorában élt itt a 13. században. Nevezték még Szent András szigetének is, majd pedig az ott levő ájtatos hajlékok után Boldogságos Szűz Mária vagy röviden Boldogasszony szigetének.

hirdetes

A Margitszigetnek igen sok elnevezése volt az évek során. Az egyik legismertebb a Nyulak szigete, melynek eredete igen érdekes. Egy latin elnevezés, az „Insula leporum” egyfajta fordítása szerint a „leporum a lepus”, azaz a nyúl szóra utal, így lett Nyulak szigete. Ámde más elemzés szerint a „lepor” ékességet vagy díszt jelent. Torgmayer Ottó régész szerint egy elírásról lehet szó, szerinte egy „r” betű kimaradt a nyúlfarknyi szövegből és helyesen „Insula leprorum”, ami leprások szigete lehetett. Ezt egyébként az építmények és várostól való elszigeteltség is igazolja.

A következő oldalon megcsodálhatod a Margitsziget látványosságait!

A Margitsziget látványosságai

A Margitsziget számos látnivalóval vár bennünket, minden igényünket kielégítve. A történelem kedvelői, a természet szerelmesei, a sportolni vagy kikapcsolódni vágyók is mind megtalálják kedvüknek való elfoglaltságukat.

hirdetes

Domonkos rendi kolostor romok

Szent Margit sírja

Premontreiek Szent Mihály temploma

Művészsétány a magyar művészet nagyjainak mellszobraival

Víztorony

Kilátó Galéria a Víztoronyban

Japánkert

Margitsziget Vadaskert

Zenélő szökőkút

Hajós Alfréd Sportuszoda

Palatinus Strandfürd

Thermal Hotel Margitsziget

Grand Hotel Margitsziget

Szabadtéri színpad

Margitsziget – Csodáld meg te is!

A Margitsziget egy tökéletes hely lehet bárki számára, látogasd meg ezt a gyönyörű szigetet Budapest szívében, romantikázz, kóstolj finom ételeket, pihenj, fürdőzz, sportolj, találkozz különleges állatokkal, nézd meg az este ragyogó fényben pompázó szökőkutat, menj fel a víztoronyba, csodáld meg a természetet a Japánkertben, vagy próbáld ki a bringóhintózást. A történelem és kultúra kedvelőinek pedig ott vannak a középkori várromok, a fesztiválkedvelőket pedig várja a szabadtéri színpad!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékes

Kékes: A Kékes Magyarország legmagasabb hegyecsúcsa. Az Északi-középhegységben, a Mátrában... Tovább

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma. A múzeum első sorban kortárs művészeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!