hirdetes

Fedezd fel Budapest rejtett építészeti kincseit az idei Budapest100 rendezvényen!

ZH

Fedezd fel Budapest rejtett építészeti kincseit az idei Budapest100 rendezvényen! Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen izgalmas épületek és intézmények nyílnak meg a nagyközönség számára, és szeretnéd közelebbről megismerni a város egyedi történetét és építészeti örökségét, akkor ne hagyd ki ezt az alkalmat!

Budapest100 2024

Budapest100 2024 


Budapest városa mindig is gazdag építészeti örökséggel rendelkezett, és az évente megrendezett Budapest100 esemény kiváló alkalmat kínál arra, hogy a lakosság közelebbről megismerhesse a város építészeti különlegességeit. Az idei rendezvény különösen izgalmasnak ígérkezik, mivel a középpontba a 70-es évek késő modern építészete kerül.


Az 1970-es évek építészete: kihívások és érdekességek


Az 1970-es évek építészete gyakran ellentmondásos érzéseket vált ki az emberekből, elsősorban a korszak társadalmi és politikai háttere miatt. Sokan azonban elfelejtik, hogy ezek az épületek, bár néha vitatottak, mégis jelentős részét képezik Budapest városképének, és sajátos történeteket hordoznak magukban. Az alkalmazott építészeti megoldások és az építészetben alkalmazott anyagok sokszínűsége és izgalmas volta azonban vitathatatlan. Az idei Budapest100 rendezvény célja, hogy párbeszédet indítson a korszak építészetéről, bemutassa annak sokszínűségét és értékeit, valamint megismertesse az érdeklődőkkel Budapest egyedi történetét, amely a város egykori lakói és alkotói szemszögéből mutatja be az épületek mögött meghúzódó történeteket és jelentőségeket. Ezért ne hagyd ki ezt az alkalmat, hogy közelebbről megismerhesd a város rejtett építészeti kincseit és részese lehess egy igazi történelmi utazásnak!

hirdetes


A különleges házak és épületek bemutatása


Az esemény során 36 különleges épület nyílik meg a nagyközönség előtt, köztük lakótelepi, kutatóházak, egyetemi épületek és még egy ravatalozó is. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy bepillantást nyerjenek a korszak építészeti stílusába és megismerjék az egyes épületek történetét.

hirdetes


Több, mint csak lakóházak: közintézmények bemutatása


Az idei Budapest100 programban nemcsak lakóházak, hanem számos izgalmas közintézmény is szerepet kap. A résztvevők betekintést nyerhetnek olyan helyszínekbe, mint a Farkasréti temető Makovecz Imre tervezte ravatalozója, az MTA Kutatóháza a Budaörsi úton vagy éppen a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épülete.


Fedezd fel a város rejtett kincseit!


Az idei Budapest100 rendezvény kiváló lehetőséget kínál arra, hogy felfedezd Budapest rejtett építészeti kincseit. Vegyél részt a séta- és szakmai napokon, és barangolj végig a város különböző pontjain található izgalmas épületekben és intézményekben. Ne hagyd ki ezt az alkalmat, hogy közelebbről megismerd a város egyedi történetét és építészeti örökségét!

 

Forrás: fotó: Fortepan/FŐFOTÓ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kunsági borvidék

Kunsági borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Kunsági borvidék a homokos talajú... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás