hirdetes

Budapesten turistaként

LK

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben külföldön töltse a szabadidejét. A jó hír az, hogy hazánkban is megannyi hely vár arra, hogy felfedezzük mindazt, amit kínál az érdeklődők számára. Példának okáért itt van mindjárt Budapest, országunk központja, ahol az ember kényelmesen eltölthet akár több napot is úgy, hogy egy percet sem unatkozik majd közben.

Nézd meg, hogy miket érdemes megnézned, ha Budapesten jársz!

Bizony fővárosunk mindenki számára tartogat valamilyen érdekességet. Valójában több lehetőség is kínálkozik itt, mint amennyit az ember fejben tudna tartani. Éppen ezért készültünk most egy rövid listával Budapest legjavából, amiket nem szabad kihagyni, ha az embernek van egy kis ideje itt!

Budapest fürdői

Ha van egy dolog, amit minden Budapesttel foglalkozó útikalauz (legyen online, vagy nyomtatott; külföldi vagy hazai) megemlít, akkor azok a gyógyfürdők. Kezdetnek ott van mindjárt a nemzetközileg is híres Széchenyi Gyógyfürdő, aminek már az épülete is megérne egy külön látogatást. A fürdő területén három szabadtéri és 15 benti medence található, emellett pedig szauna és más szolgáltatások is igénybe vehetők.

A Széchenyi azonban csupán egy a temérdek lehetőség közül – érdemes lehetőség szerint több napot is rászánni a főváros fürdőinek felfedezésére!

Szent István Bazilika

Az idén 113 éves Szent István Bazilika már kívülről is lenyűgöző látványt nyújt. Az ország első királyáról elnevezett épületben megtekinthetjük István király Szent Jobbját, a magyarság egyik legrégebbi és legbecsesebb ereklyéjét.

Szemet gyönyörködtető belső kialakítása miatt a Szent Jobbon kívül is érdemes szétnézni a bazilikában. A belépés ingyenes, de a gyönyörű festmények és fali díszek megcsodálása után egy külön belépődíjért cserébe a toronyba is felmehetünk, ahonnan páratlan panorámát tekinthetünk meg Budapestről.

hirdetes

Vajdahunyad vára

A Városligetben sétálva az ember rábukkanhat a mesébe illő Vajdahunyad várára, amit szavakkal nehéz is lenne hitelesen jellemezni. A vár valójában több épületből áll össze, amelyek más várak és kastélyok részeinek másolatai, különböző korokból és építészeti stílusokkal. Találunk itt barokk, reneszánsz, gótikus és romantikus épületrészeket is, de a vár sokkal több érdekességet rejt egy (tagadhatatlanul látványos) építészeti időutazáson kívül.

hirdetes

Egy kiadós városliget séta után pedig biztosan jól esne egy frissítő vagy egy finom ebéd, vacsora! a Városliget Café & Restaurant mindkettőre tökéletesen alkalmas. Az étteremből gyönyörű kilátás nyílik a Vajdahunyad várára, ráadásul olyan gasztronómiai csodák közül válogathatsz, melyek a boldog békeidők hangulatát idézik fel. További információkért kattints ide: étterem Budapesten

Nézd meg, hogy miket érdemes megnézned, ha Budapesten jársz!

Falfestmények

Habár az igénytelen graffiti több helyen is csúfítja a város épületeinek falait, néhol igazán mesteri falfestményekre bukkanhatunk. Az egyik ezen alkotások közül a sokak által csak Sissy-ként emlékezett Erzsébet királynét ábrázolja, de említést érdemel még a Neopaint Works által készített Rubik kocka is, ami 3D-s hatású, ha az ember egy fényképező keresőjén keresztül tekint rá.

Terror Háza Múzeum

A Terror Háza azon kevés múzeumok egyike, amelyekbe az ember nem gyönyörködni megy. A kiállítás páratlan rálátást nyújt a magyarországi fasizmus és kommunizmus idejében elszenvedett szörnyűségekre, ezért az ország múlt századi történelme iránt érdeklődők számára szinte kötelező meglátogatni. A kiállítás jellege miatt nem feltétlenül ajánlott az érzékenyebb lelkűeknek.

Országház

Az Országház látványa egész egyszerűen letaglózó. A hatalmas épület Budapest egyik gyöngyszeme, elhelyezkedéséből adódóan (közvetlenül a Duna keleti partján található) pedig különösen éjszakánként, kivilágítva nyújt elképesztő látványt a túlpartról. Az épületen belül idegenvezetős körutakat is szerveznek, de érdemes jóval előre lefoglalni a jegyeket rájuk.

Szabadulószobák

Budapesten több szabadulószoba közül is válogathatnak azok, akik kedvelik ezeket az izgalmas, csapatmunkára épülő logikai játékokat. Ugyan a szabadulószobák nem innen származnak, a magyar főváros volt az egyik első hely Európában, ahol megjelentek.

Budapesti programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Honfoglalás

  Honfoglalás: Általános értelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek... Tovább

Gulyásleves

Gulyásleves: A gulyás az egyik leghíresebb magyar ételnek számít, melyet külföldön teljesen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!