hirdetes

Látnivalók, amiket nem hagyhatsz ki egy budapesti látogatás során

LK

Manapság már mindenkinek a zsebében ott van egy kis fényképezőgép (az okostelefon), ami lehetővé teszi, hogy bármilyen pillanatot megörökíthessünk magunknak, amikor csak szeretnénk. Fővárosunk pedig tele van ilyen lehetőségekkel: a jellegzetes építészeti megoldások, a kilométereken elterülő panorámák, egy régi világ emlékei, a nyüzsgő kávézók hangulata, sétálóutcák, városi naplementék – Budapest szinte ingyenesen élvezhető szépségeinek listája szinte végtelen.

Nézd meg, hogy miért érdemes fényképezőgéppel érkezni Budapestre!

Még ha nem is kifejezetten azzal a céllal érkezel ide, hogy fotókat készíts, érdemes mindig kéznél tartani fényképeződet (vagy telefonodat), mert lépten-nyomon szépségekkel találkozhatsz a főváros utcáin. És hogy mik ezek a szépségek? Néhányat máris kiemelnénk közülük!

Városliget

Budapest egyik legszebb része a Városliget, ahova évszázadok óta menekülnek azok az emberek akik egy kicsit kikapcsolódnánk távol a nagyváros nyüzsgésétől. Találunk itt sportlétesítményeket, fürdőket és egy csónakázó tavat is. A parkban található a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Vajdahunyad vára is. A parktól nem messze helyezkedik el a világ egyik legnagyobb homokórája, az Időkerék is. A kerékben található homok pontosan egy év alatt ér le a felső részből az alsóba, és Újévkor mindig átfordítják, hogy újra elindulhasson.

A Városligetben található egy igazán szuper étterem is. A Városliget Café & Restaurant igazi gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Ez az étterem Budapesten a 20. romantikáját idézi fel, ráadásul csodálatos panoráma tárul elénk az ablakból a Városligeti tóra és az egyik legromantikusabb várunkra, a Vajdahunyad várára. 

hirdetes

Az Országház

A sokak szerint tévesen Parlamentként emlegetett épületnek nem is igazán a neve, hanem letaglózó szépsége számít igazán. Ez az építészeti csoda nappal is lenyűgöző látványt nyújt, de aki teheti, az éjszaka próbálja lencsevégre kapni, amikor kivilágítják!

Szimpla Kert

A Szimpla Kertet nem csak az esti nyüzsgés idején érdemes meglátogatni. Budapest talán legnépszerűbb romkocsmája nappal tárja fel igazán szépségeit. Az eklektikus berendezésű szórakozóhely megannyi fényképes lehetőséget kínál azoknak, akik hajlandók minden apró zegzugot felfedezni!

hirdetes

Széchenyi Gyógyfürdő

Budapestnek több festői fürdője is van, és nehéz is csak egyet választani ezek közül – a mi választásunk a Széchenyi Gyógyfürdőre esett. A sárga téglafalak, az égnél is kékebb vizek, és a díszes architektúra egy bámulatos vizuális élményt nyújt, természetesen a fürdőzési lehetőségek mellett.

Szimply

Ha éppenséggel Instagram faladat szeretnéd gyönyörű ételekről készült gyönyörű képekkel dekorálni, akkor látogass el ebbe a kis reggelizőbe Budapest szívében.

Nézd meg, hogy miért érdemes fényképezőgéppel érkezni Budapestre!

Halászbástya

A Halászbástya neogótikus és újromantikus stílusban épült tornyai igazi időutazásra invitálják az ide látogatókat, akik nem győzik majd jobbra-balra kapkodni kamerájukat a megannyi részlet láttán. A látványt a tiszta hegyi levegő, és persze a pesti városrészre nyíló panoráma is kiegészítik, ami további fényképes lehetőségeket biztosít az érkezők számára.

Széchenyi lánchíd

A Széchenyi lánchíd átadása óta Budapest egyik legikonikusabb építménye – csak rá kell nézni, és máris érthetővé válik, hogy miért. Az oroszlánszobrok által őrzött építészeti csodáról több ezernyi kép készült már ugyan, mégis sokan látogatják meg csak azért, hogy lencsevégre kaphassák.

Szent István-bazilika

A Szent István-bazilika már az előtte elterülő térről nézve is lehengerlő látványt nyújt, az igazi gyönyörök azonban a toronyban várják a fényképezni vágyókat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra.

Budapesti programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kéktúra

Kéktúra: Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az... Tovább

Eladó lakás Balaton

Eladó lakás Balaton Északi vagy déli part, mindkettő a maga csodáiért fantasztikus. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!