hirdetes

Tippek egy budapesti látogatáshoz

LK

Sokan nem is gondolnánk, hogy Budapest milyen rengeteg kincset rejt magában. Fővárosunk legjava nem csupán az ismertebb látnivalókban merül ki – a Duna ezen gyöngyszeme temérdek lehetőséget kínál mindazoknak, akik egy pihentet, vagy valamivel aktívabb pihenés reményében látogatnak el ide. Ha igazán komolyan gondolkodsz Budapest felfedezésében, akkor jobban teszed, ha felkészülve érkezel ide. A következő tippek ebben hivatottak segíteni.

Nézd meg, hogy miket érdemes megnézned, ha Budapesten jársz!

Fedezd fel a legjobb budapesti éttermeket 

Budapest nemzetközileg híres éttermeiről, sok hazai látogató mégis úgy érkezik ide, hogy meg sem fordul a fejében betérni egy-egy ilyen jellegzetes magyar étterembe. Ha te is felfedeznéd a legjobb budapest éttermeket, érdemes a Budai Vár felé venned az irányt! Itt található ugyanis a 21 Magyar Vendéglő, ahol a rég elfeledett, igazi magyar ízek kerülnek az asztalokra. A magyaros étterem segítségével felidézheted a régi ízeket egy igazán hangulatos környezetben. 

Vásárolj 24 órás jegyet

Budapest nem kis város, ezért nem érdemes úgy tervezni, hogy mindenhová gyalog jutsz majd el. Ha előreláthatóan sokat szeretnél tömegközlekedéssel utazni a fővároson belül, akkor érdemes 24 órás jegyet váltani, ami korlátlan számú utazásra jogosít fel a legtöbb városi vonalon.

hirdetes

Fedezd fel a romkocsmákat

Budapest jellegzetes romkocsmáiról biztosan hallottál már, de egész pontosan mik is akarnak ezek lenni? A romkocsmák általában romos, elhagyatott épületekben berendezett bárok, amelyekben sajátos dekorációk fokozzák az egyébként is színes légkör hangulatát. Temérdek helyi és külföldi vendég látogatja őket, és habár legtöbbjük nappal is nyitva tart, éjszaka telnek csak meg igazán élettel.

hirdetes

Lazulj el a temérdek fürdő egyikében

Ha a magyar főváros jellegzetességeiről (és egyben legnépszerűbb szabadidős programjairól) van szó, akkor nem maradhatnak ki a híres-neves gyógyfürdők sem. A Széchenyi, a Gellért és Király gyógyfürdők csupán három a számos opció közül, ahol a fáradt, sajgó izmú vándorok megpihenhetnek, és kihasználhatják a mélyből előtörő természetes forrásvíz gyógyító hatásait.

Tégy egy hatalmas sétát, és csodáld meg a látnivalókat

Budapest látnivalóit órákig sorolhatnánk – a részben a londoni Westminster apátságról mintázott Országháztól kezdve a Széchenyi Lánchídon keresztül egészen a Halászbástyáig tucatnyi érdekességgel találkozik az ember, és ez még csak nem is számít igazán hosszú sétának. Néha igazán megéri a tömegközlekedés helyett két lábon nekivágni a városnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kond

Kond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Kond az egyik közülük. A... Tovább

Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Vasúttörténeti Park: Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!