hirdetes

Tavaszi piacozás Budapesten: meglepően klassz bolhapiacok és termelői vásárok Budapesten

VN

A tavaszi napfények csak úgy vonzzák a szabadba az embereket: egy kis rég felvárt feltöltődére hív a friss tavaszi levegő, a csicsergő madarak, és a szinte már rügyező fák. Erre invitálunk most mi is titeket: gyertek fedezzétek fel velünk Budapest legjobb és legkülönlegesebb piacait és fény fürdőzzetek is egyet!

5 legjobb piac Budapesten

Kiskertpiac az Ankert közben

Minden hónap második és negyedik vasárnapján tartják a Kiskertpiacot az Ankert közben, ahogyan a neve is mutatja kistermelők árulják itt a mindenféle csodaportékáikat. A hivatalos lírás szerint „városi kertészek, virág, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere”. Be lehet itt szerezni minden földi jót: virágtól kezdve, a hagyományos zöldség-gyümölcsökön át a mindenféle kézműves termékekig. Minden vásár különböző fantázianeveken fut, így például a következő szépséges tavasz néven fut, olyan különleges programokkal is készülnek, mint szépségápolási előadások, beszélgetések.

Bolhapiac Kőbányán

Nem a megszokott dolog, de egy kis különlegességre minden alkalommal szükség lehet. A Kőbányai Kortárs Kultúr Központban lehet értékes kincsek után kutakodni a kijelölt tavaszi napokon (legközelebb március 13-án, vasárnap). Az egykori Textilgyár belső udvar tökéletes helyet biztosít a kincsek felkutatására, megvételére, egy kis különleges darab beszerzésére a tavaszi napfényekben. A hagyományos piaci portékákra így nem lehet számítani itt, tehát a húsleveshez valókat ne akarjátok itt beszerezni!

hirdetes
Bolhapiac és Vintage vásár a Népszigeten
Minden hónap utolsó vasárnapján mesés bolhapiaci forgatagra lehet lelni a Népszigeten. Az eredetileg motorépítő-műhelyként működött ATNO Forge raktárépületében lehet kincseket lelni. Az édesszájúakat palacsinta, a sósakat pedig lángos várja, amihez remekül passzoló sört és fröccsöt is kínálnak. 

Budai Zsibvásár

Van egy jó hírünk azoknak is, akik a budai oldalon szeretnek jobban sétikálni tavasszal: minden szombaton és vasárnap egy igazi, hamisítatlan zsibvásári forgatagba lehet csöppenni, ahol aztán tényleg minden beszerezhető, még olyan dolgok is, amikre álmodban sem gondoltál volna. Hétvégente 7-14 óra között a Budaörsi úti Virágpiac területe zsibvásárrá alakul. Valami régiség, ritkaság, termelői finomság, vagy valami igazi bölcsesség egy régi könyv lapjaira írva? Látogassatok el a budai zsibvásárra, garantáltan legalább egy maréknyi jókedvvel tértek haza!

hirdetes

A Pancs Gasztroplacc termelői piaca

Unjátok már a bolhapiacokat, valami olyan igazi ízig-vérig piac piacot kerestek, ahol finomságokat szerezhettek be a tavaszi menühöz? A Pancs Gasztropacc termelői piaca való nektek! Tűzpiros almák, illatos zöldségek, szinte aranyszínű tojások, mesefánkok, igazi kimérős tej, különleges sajtok, kolbászok, és más füstölt húsok és hasonló jellegű elemózsiák zsákmányolhatóak minden vasárnap délelőtt 9 és délután 2 között az Élesztőház udvarán. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: Ezt a Nemzeti Parkot 1997-ben alapították, melyhez a... Tovább

Mohácsi busójárás

Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje: hungarikumnbak számít. Félhivatalosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!