hirdetes

Kihagyhatatlan programok a fővárosban július első hétvégéjén

Rékka

A hét második felében még melegebb lesz, így napközben vagy árnyékos helyen, vagy klimatizált térben érdemes tartózkodni. Szerencsére ez most sem jelent unalmat, mivel ezen a hétvégén is kihagyhatatlan programokkal vár mindenkit Budapest! Lássuk, mik a lehetőségek július 2-4. között!

Szuper fővárosi programok júllius első hétvégéjén

KulTÚRA – 140 éves a Magyar Vöröskereszt

Ez egy kötetlen program, ami egy könnyedén teljesíthető útvonalon kalauzol el Budapest oylan történelmi helyszínein, melyek kiemelt jelentőséggel bírtak a Magyar Vöröskereszt 140 éves fennállása során. A városi séta 14 állomást ölel fel, mindegyik helyszín további élményeket tartogat, mint egy kellemes erdei séta, egy kulturális kaland egy múzeumban, vagy geocaching kincskeresés. A kincskereséshez a Magyar Vöröskereszt a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel együttműködve az egyes állomásokon eseményládákat helyezett el. A játék lényege, hogy egy felfedezésre érdemesnek tartott helyen korábban elrejtett ládikát keresünk meg annak a GPS-koordinátái alapján. A nagy népszerűségnek örvendő világméretű játék során nemcsak kincset kereshetünk, de az élmények mellett érdekes ismeretekre is tanít.

hirdetes

Magyar Párizs III. – Válogatás a Párizsi Iskola magyar származású szobrászainak alkotásaiból

hirdetes

A Kálmán Makláry Fine Arts Falk Miksa utcai galériájában a hazai közönség most először találkozhat az École de Paris olyan kiemelkedő tagjainak alkotásaival, mint Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László – már egészen a 30-as évektől. A fa és bronz technikával készült alkotások jellemzően a 20. század eleji avantgárd irányzatok főleg a szürrealizmus, a kubizmus, majd később az art deco és az absztrakt stílus jegyeit hordozzák magukban. Itthon most először lesznek láthatóak ezek a különleges és páratlan szobrok, melyek zömét már kiállították olyan nagynevű múzeumokban, mint a párizsi Pompidou Központ, a Rodin Múzeum, a Musée National d’ Art Moderne, vagy a New York-i Metropolitan Múzeum. A kiállítás, mely július 30-ig tekinthető meg, nem csak a közönségnek nyújt lehetőséget az alkotások élőben történő megtekintésére, de a műveknek is utat nyit a magyar művészettörténetbe.

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon még nagyszerűbb programlehetőségekről olvashatsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény: Hungarikum. A szegedi fűszerpaprikát anno Szeged környékén a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás