hirdetes

Október 5. és október 9. közötti budapesti programok

Puskás Rékka
Újabb csodás őszi programok várnak

SALT’s Birthday Week

Október 9-én lesz a SALT Budapest első szülinapja, a jeles alkalom kapcsán pedig október 7. és 9. között egy igazán különleges meglepetéssel várják a vendégeiket: a tavalyi év legnagyobb sikert aratott ételeiből összeállított signature menü kínálatából lehet választani, és természetesen egy ilyen fejedelmi étkezéshez nem lehet csapvizet inni, így aztán egy különleges borsor is a vendégek rendelkezésére áll. Aki szereti a hasát, annak semmiképp nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget, hiszen a legnagyobb sikertörténeteket adatik alkalom megkóstolni!

A Magyar Jazz Ünnepe 2020

Október 7. és 9. között rendezik meg a hagyományosan tavasszal tartandó Magyar Jazz Ünnepét, mely hazai viszonylatokban a legrangosabb jazzesemény. A magyar Jazz szövetség a szervező, egy országos szinten működő nyitott társadalmi szervezet, az esemény helyszíne a Budapest Jazz Club, ahol koncentrálódik a magyar jazzkultúra legjava. Aki szereti a jazzt, akár hallgatni, akár táncolni, annak ez bizony egy kihagyhatatlan program!

hirdetes

Sorozatgyilkosok elméjében

hirdetes

A H13-ban, a budapesti Horánszky utca 13-ban egy egészen különleges programon lehet részt venni, ahol Dr. Akpinar Szelim nyomozó előadást tart Jog és Pszichológia címmel. Az előadás olyan kérdésekre ad választ, mint, hogy kik is a sorozatgyilkosok, hogyan lehet felismerni, ha valaki ilyen irányultságú, mi ösztönöz egy sorozatgyilkost, hogyan választanak áldozatot, vagy épp, hogy milyen is lehet az ő lelkiviláguk. Minden bizonnyal kissé felkavaró előadás lesz, ennek ellenére roppant izgalmas a téma, ami bizonyára sokak kíváncsiságát felkelti.

Szemrevaló Filmfesztivál 2020

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal enged betekintést a német nyelvterület filmkultúrájába. Október 1. és 4. között a Művész Moziban a német filmkészítés legjobb munkáit fogják vetíteni, utána pedig közönségtalálkozókat is szerveznek, azonban idén a vírusra való tekintettel ezek online formában folynak majd. Október 5. és 8. között pedig a Távmoziban (online) megnézhetik ezeket a filmeket azok, akik lemaradtak a vetítésről.

Titkos kertek és terek a belvárosban

Az Imagine Budapest két és fél órás túrája során október 6-án, kedden olyan magánházak, intézmények kertjeibe is bejuthatunk, amelyeket a nagyközönség számára rendszerint nem nyitnak ki. Az utcáról általában csak annyit lehet érzékelni, hogy a kissé rogyadozó, hámló vakolatú házak egykor milyen pompás látványt nyújthattak. Azonban azokból a csodálatos udvarokból, kertekből, ligetekből semmi nem látszik. Csak az ott lakók tudnak a százéves fákról, amelyek végigkísértek megannyi emberéletet, kort, háborút és örömöt. A séta a Kamermayer Károly téren indul, és minden olyan érdeklődő számára fantasztikus élmény, aki szereti felfedezni az elfeledett dolgokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rendezvényhelyszín Balaton

Rendezvényhelyszín a Balatonon? Nem egyszerű a kérdés, hiszen a megfelelő helyszín... Tovább

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország
X
Kövess minket facebookon!