hirdetes

Mi a titkuk? - 6 legendás bűvésztrükk, amelyektől az egész világ a fejét vakarja!

emszi

Most megtudhatod, hogyan csinálják a profik ezeket a látványos, hihetetlen mutatványokat! Ezeket a trükköket mindenki látta már, de csak kevesen ismerik a titkukat!

Hat bűvésztrükk, amik mindenkit lenyűgöznek

A bűvészek egyik legfontosabb képessége az izgalom és a feszültség fenntartása előadásuk elejétől a végéig. Ha jól csinálják, és képesek figyelmünket megragadni és megtartani, akkor onnantól kedvükre játszhatnak érzékszerveinkkel.

A legjobb bűvészek mutatványai során megkérdőjelezhetjük a valóságról alkotott képünket – olyan dolgokat mutatnak nekünk, amelyek minden logikával és fizikai törvénnyel szemben állnak. Látszólag az univerzum szabályai felett állnak, és azt tesznek, amit csak akarnak.

Létezik néhány zseniális és látványos trükk – némelyik egyszerű, némelyik összetett – amelyeket biztosan láttál már te is, de sosem tudnád megmagyarázni, hogy mi lehet a titka. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket az illúziókat, a végén pedig egy régi ismerőssel is találkozhatunk majd!

Kezdjük is a következő oldalon!

Hat bűvésztrükk, amik mindenkit lenyűgöznek

A kettéfűrészelt nő

Minden valamire való bűvész bemutatja egyszer ezt a legendás trükköt. A koncepció egyszerű: az illuzionista egyik gyönyörű segédje befekszik egy dobozba, majd a mester néhány látványos kézmozdulat után kettéfűrészeli őt. A közönség ez után döbbenten nézheti végig, ahogy bár a nő felső teste és lábai különváltak egymástól, még mindig összehangoltan képesek mozogni.

A trükk nyitja természetesen a dobozban rejlik – szó szerint. Egy második, rejtett asszisztens bujkál a „lábdobozban” és akkor dugja ki a lábait, amikor a másik asszisztens befekszik a saját dobozába. A lényeg, hogy a két nő ugyan olyan lábbelit kell, hogy viseljen. A trükk végén ugyan ez történik, csak éppen fordítva. A bűvész varázslatos módon újra „összerakja” asszisztensét.

hirdetes

A szakadt bankjegy

David Copperfield tette világhírűvé ezt az apró, mégis döbbenetes trükköt. Amikor először bemutatta, látszólag kettészakított egy bankjegyet, majd megmutatta a közönségnek, hogy valójában sértetlenül maradt a dolláros. A trükk egy ügyesen előkészített ceruzában rejlik. Az íróeszközt középen kettéválasztják, és mágnesekkel tartják egyben. Ügyes kézmozdulatokkal, és a közönség manipulációjával azt az illúziót kelthetik így, hogy a bankjegy látszólag „átmegy” a ceruzán, amelyről persze nem is látszik, hogy valójában két fél részből áll.

Hat bűvésztrükk, amik mindenkit lenyűgöznek

A lebegés

Számos nagyváros forgalmasabb terein találkozhatunk a titokzatos csuhásokkal, akik látszólag megtanultak lebegni. Biztosan észrevettük már, hogy mindig egy botra támaszkodnak, amikor a felszín felett levitálnak. Ez a bot kulcsfontosságú a mutatványhoz: valójában arra szolgál különös ruhájuk, hogy elfedje a tartószerkezet egy részét. A szerkezet másik vége az alattuk található szőnyeg alatt rejtőzik.

hirdetes

Az eltűnő pohár

Szintén egy népszerű trükk a bűvészek körében. A bűvész egy pohár vizet helyez az asztalra, majd lefedi azt egy kendővel. Néhány figyelemfelkeltő mozdulat után felrántja a kendőt és a levegőbe dobja azt. Az eredmény: a kendő a földre hullik, a pohár pedig köddé válik.

A trükknek két fontos része van. A kendőben egy kis drót van elrejtve, amely azt a látszatot kelti, hogy a pohár valóban a kendő alatt van. A pohár azonban már jóval a kendő lerántása előtt egy rejtett zsebbe hullik, ami az asztalban található.

Hat bűvésztrükk, amik mindenkit lenyűgöznek

A cikcakkos nő

A trükkhöz egy rendkívül hajlékony asszisztensre van szüksége a bűvésznek. Itt az övé ugyanis a főszerep: a feladata az, hogy egy olyan pózban maradjon a trükk végéig, amilyenben egy átlagos ember is lenne, ha nem lenne széthúzva a teste. Ez kifejezetten nehéz, ugyanis nem egy hétköznapi helyzetben kell megtartania magát.

Extra: Michael Jackson híres bedőlése

Mindenki látta már azt a híres mozdulatot Michael Jackson ’Smooth Criminal’ című videoklipjében, amikor a poplegenda és táncosai látszólag a gravitációra ügyet sem vetve hihetetlen szögben dőlnek el a táncparketten.

A trükk a különlegesen kialakított cipőkben rejtőzik. A sarokrészben található V-alak a padlóba rejtett szögbe akad bele. Ezek után már csak egy kis fizikai tréningre van szükség. A zseniális mutatványt azóta sem csinálta senki olyan látványosan, mint Michael Jackson.

Forrás: Bright Side

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar bivaly

Magyar bivaly: Nemes magyar fajta, mely száz évvel ezelőtt is fontos igavonó háziállatunk... Tovább

Gerevich Aladár

Gerevich Aladár: 1 hétszeres olimpia bajnokunk van, akit Gerevich Aladárnak hívnak. Gerevich... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek