hirdetes

Szibériai hideggel vár minket ez a hét, akár -20 fok is lehet ( időjárás előrejelzés 01.11-01.17)

VN

Körülöttem is van egy pár ember, akik eddig hiányolták a telet. Teljesen érthető, mert decemberben nem sok olyan alkalom volt, amikor úgy igazán hasznát lehetett venni a vastag kesztyűknek és sapkáknak, azonban az új év hozott egy kisebb lehűlést, sőt még havazást is. Előrejelzések szerint ezen a héten akár -15 fok alá is hűlhet éjszakánként hőmérséklet, igazi téli idővel kell hát számolni. Mutatjuk is az OMSZ heti időjárás előrejelzését.

Heti időjárás előrejelzés január

Hétfői időjárás előrejelzés

Napközben az ország északi, északnyugati harmadán jellemzően gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk. Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd este már csak a délkeleti megyékben lehet gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet. Este északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, reggel már csak délkeleten lehetnek felhősebb tájak, és már csak ott szállingózhat a hó. Gyenge marad a szél. A hőmérséklet hajnalban 0 és -8 fok között alakul, de a havas dunántúli tájakon hidegebb is lehet.

Keddi időjárás előrejelzés

Az ország délkeleti, keleti felében lehet több és vastagabb a felhőzet, és ott hószállingózás, kisebb havazás is várható. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estétől az északnyugati, északi tájakon hószállingózás, gyenge havazás, helyenként havas eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

hirdetes

Szerdai időjárás előrejelzés

A frontfelhőzet lassan levonul rólunk, és a felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Kezdetben még több helyen, majd egyre inkább csak a keleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, havazás, hózápor, de néhol havas eső is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

A felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható. Elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél megélénkül, majd a nap második felében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Pénteki időjárás előrejelzés

hirdetes

A gyakran változó felhőzet mellett a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Szombati időjárás előrejelzés

A változó felhőzet mellett a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor. Az északi, északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -12 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű.

Vasárnapi időjárás előrejelzés

A változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol kialakulhat hózápor. Az északi szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -12 fok között várható, de néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt: Nemzeti értékünknek számít. Karcag a nagy magyar Alföld szívében... Tovább

II. Aranybulla:

II. Aranybulla: a másik legismertebb törvénygyűjteménye a magyar történelemnek. 1351-ben I.... Tovább

Tovább a lexikonra