notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cabernet sauvignon


Cabernet sauvignon

 

Cabernet sauvignon: A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája, amely a borkészítéssel foglalkozó szinte összes országban jelen van.
Magyarországon a cabernet sauvignon borokkal a Villány–Siklósi borvidéken és Szekszárdi borvidéken találkozunk, de a fajta megtalálható Egerben, a dél-balatoni régióban és Hajós-Baja borvidéken is.


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
Klasszikus palócleves receptje

A legfinomabb palócleves: íme a hagyományos palócleves receptje

A magyaros ízek szerelmesei nem hagyhatják ki ezt a megannyi érékes, és finom hozzávalóból álló laktató levest, ami kicsit hasonlít a gulyásleveshez, de jóval savanykásabb...

Lehet hogy magyar eredetű a croissant

Még az is lehet, hogy magyar eredetű a legendás francia croissant?

Az egyik leghíresebb, nemzetközileg ismert francia finomság a croissant, ami lehet, hogy igazából nem is annyira francia eredetű? Sőt még az is lehet, hogy a croissant...

A hamisítatlan erdélyi salátaleves receptje

Egy igazi erdélyi kincs: salátaleves, ahogyan nagymamám tanította ( recept)

A magyar konyhának nincsen párja, szerintem minden magyar ezt vallja. Erdély pedig, akárhol is húzódjanak azok a hatósági határvonalak igenis magyar föld. Most ebből a csodaszép...

Sütés nélküli áfonyás amerikai sajttorta recept

A tökéletes nyári desszert: az amerikaiak kedvenc sütés nélküli sajttortája (RECEPT)

Nincs is tökéletesebb nyári desszert, mint egy sütés nélküli amerikai sajttorta, hiszen nemcsak nem kell a meleg sütő mellett állni, hanem nagyon könnyed is, felfrissülést...

Természetes immunerősítés nagyszüleink idején

Immunerősítés, ahogyan a nagyszüleink csinálták, lehet nekünk is ki kellene próbálni?

Azok a régi szép idők, szokták mondani, amikor még minden jobb, és egyszerűbb volt, és mindenki sokkal boldogabb volt. Hogy ez tényleg így volt-e, azt én nem tudom, de egy biztos,...

Kovászos uborka recept- ahogyan nagymamám tanította

Kovászos uborka készítése 5 egyszerű lépésben, ahogyan nagymamám mutattatta

Mi magyarok nem igazán tudunk úgy egy nagyot enni, hogy ne fogyasszunk hozzá valamiféle savanyúságot. Szinte minden nagyobb étkezés alkalmával előkerül egy-egy ilyesféle kincs a...

A kacsazsír 8 hasznos hatása

8 ok amiért érdemes kacsazsírt enni, mi magyarok tudjuk, mi a jó

Ha meghalljuk a zsír szót, már rögtön rosszra gondolunk, és arra, hogy nagyon nem kellene enni, pedig ez nem jó hozzáállás! Kacsazsírt fogyasztani például nagyon hasznos, az...

Brassói apró pecsenye hagyományos receptje, és nevének eredete

Az étel, aminek semmi, de semmi köze nincsen a nevéhez: Brassói apró pecsenye recept!

Egy közkedvelt hagyományos étel a brassói apró pecsenye, ami nem csak az én nagy kedvencem, hanem sokan vannak még oda érte. Éppen ezért hoztam is hozzá egy receptet, de előtte...

Rákóczi túrós recept

Békebeli Rákóczi túrós recept egyenesen nagymamám konyhájából

Egyik kedvenc süteményem a Rákóczi túrós, ezért megkértem nagymamámat, hogy avasson be az elkészítésnek rejtelmeibe. Az egyik leghíresebb, és méltán legnépszerűbb magyar...

Nosztalgiázzunk kicsit: Retro édességek, amiket imádtunk!

Retro édességek – Emlékszel még rájuk?

Ha össze kellene hasonlítanom a mostani és a retro édességeket, akkor egyértelműen az utóbbi mellett döntenék. Emlékeztek, amikor először ettünk mogyorós csokoládét, vagy a...

A hagyományos hókifli eredeti receptje

Régi nagy kedvencünk: a hagyományos hókifli receptje

Egyik kedvenc apró süteményem receptjét hoztam most el nektek, amit leginkább karácsonykor szoktak elkészíteni, de szerintem minden alkalomra tökéletes választás. Vendégek...

A magyar konyha párját ritkító

32 étel, melyekért csodálnak minket Amerikában

Hozzászoktunk már, hogy minket magyarokat a világon egy kicsit különcnek tartanak. Furcsa a nyelvünk, érdekesek a szokásaink és akkor még nem is szóltunk a gasztronómiánkról.