hirdetes

Hallottál már az Isteni Szurdokról? A szurdokösvény, amely összeköti León és Asztúria tartományt

ZH


Imádunk a világon minél különlegesebb helyeket felfedezni, nincs ez másképp most sem, ezért szeretnénk bemutatni nektek az Isteni Szurdokot, azaz a Ruta del Cares névre hallgató szurdokörvényt Spanyolországban. Te hallottál már róla? Akár igen, akár nem,  ezt biztosan nem tudtad róla!
 

Az Isteni Szurdok – Ruta del Cares, Spanyolország

Az Isteni Szurdok – Ruta del Cares, Spanyolország

Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki akkor érzi azt, hogy él mikor járja a nagy világot, és szemet gyönyörködtető helyeket fedez fel. Ezt a cikket azért írom, mert én most találtam rá erre a csodahelyre Spanyolországban, amely nem más mint a Ruta del Cares, azaz a Cares-szurdokösvény, amely León és Asztúria tartományt köti össze egymással, nem ám mindennapi módon!

A Cares-szurdokösvény egy mészkőbe vágott rendkívül látványos ösvény egy lenyűgöző szurdokban, amelyet közel 2000 méter magas hegyek vesznek körül, amivel az egyik legnépszerűbb túraútvonal a Picos de Europa Nemzeti Park területén.

Az útvonal Spanyolországban, León és Asztúria tartomány között található, az asztúriai Puente Poncebos falutól a leóni Caínon keresztül Posada de Valdeónig halad végig a Cares-kanyon mentén.

hirdetes

A Cares-szurdokösvény története

hirdetes

Az út 1916 és 1921 között épült, hogy a Camarmeña vízerőmű karbantartását, élelmezését és ellátását biztosítsa, mert akkoriban ez volt az egyetlen módja annak, hogy a téli hószezonban a hegyi települést meg tudják közelíteni. 1945 és 1950 között az utat javították és bővítették a Poncebos vízerőmű ellátásához.

Ez a körülbelül 11 kilométer hosszan, középmagasságban futó öszvérút Spanyolország egyik legszebb természetvédelmi területén, barlangok, hidak és sziklába vájt utak mentén halad, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Picos de Europa égbe nyúló mészkőszikláira. A Picos de Europa Nemzeti Parkot a hegy-és sziklamászók Mekkájaként tartják számon. De nem csak emiatt különleges ez a terület; fontos történelmi események szemtanúi az itteni hegyek és völgyek. Az Ibér-félsziget tüdejének is nevezik, ahol mélyen magunkba szívhatjuk az óceán sós levegőjét és feltöltődhetünk azokkal a bizonyos energetikus spanyol életérzéssel.

Miért jó hely a kirándulásra a Cares-szurdokösvény?

•    2600 méter feletti csúcsok alig 15 km-re a tengertől
•    Egyedülálló természeti rezervátum kanyonokkal, vízesésekkel, sziklába vájt utakkal
•    Történelmi helyszínek, ahol a legenda valósággá válik
•    A hegy- és sziklamászók Mekkája
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nemzeti érékek

Nemzeti érékek: magyarságunk legnagyobb büszkeségei. Azok a dolgok, helyek, személyek, melyek... Tovább

Magyar tarka szarvasmarha

Magyar tarka szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar tarka a XIX. sz. második felében még... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!