hirdetes

Tippek egy sikeres céges családi nap megszervezéséhez

CZs

Egy céges családi nap sajátos olyan szempontból, hogy nem csak felnőttek, hanem gyerekek is részt vehetnek rajta. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a programokat gyerekbarát jelleggel kell kialakítanod, másrészt pedig biztosítanod kell munkatársaidat, hogy igen, nyugodtan elhozhatják magukkal gyermekeiket is. A siker kulcsa tehát a tervezés. Megkönnyítheted a dolgod azzal, hogy olyan helyszínt választasz, amiről tudod, hogy családbarát jellegű – ahol biztonsággal elengedhetőek a gyerekek is. De ez csupán egy tipp – íme még néhány, amik segítenek biztosítani, hogy az év legjobb céges családi napját szervezhesd meg!
 

Így szervezd meg a tökéletes céges családi napot

1. Könnyítsd meg a meghívottak dolgát

Mielőtt a vendégek egyáltalán elindulnának a célállomásra, győződj meg róla, hogy jól felkészültek. Küldd ki nekik már előre a szükséges térképeket és jegyeket, hogy útjuk és érkezésük is zökkenőmentes legyen. Ha már az érkezésnél tartunk: beszéld le a helyszínnel, hogy biztosítsanak soron kívüli belépést a meghívottaknak, és szervezd le, hogy papírjegyek helyett karperecekkel léphessenek be az adott területre. Minderre persze csak akkor van szükség, ha olyan helyre mentek, ahol belépőt szednek. Nem árt továbbá, ha a helyszín akadálymentesített a mozgáskorlátozottak és babakocsival érkezők számára.

Ha olyan helyszínre szervezed a családi napot, amely több kolléga számára is nehezen megközelíthető, akár céges buszt is szervezhetsz! 

2. Ne feledkezz meg az étkeztetésről

Fontos, hogy az étkeztetés univerzális legyen, hogy kicsik és nagyok, illetve a sajátos étrendű (vegetáriánus, stb.) vendégek is megfelelő ellátásban részesülhessenek. Egy húsokat és zöldségeket is kínáló grillparty általában az összes igényt kielégíti. A gyerekek kedvéért némi édességgel is jó ötlet készülni, a felnőttek pedig bizonyára nagyra értékelik majd, ha némi alkoholtartalmú italt is fogyaszthatnak (sörök, borok – nem muszáj túlbonyolítani).

3. Szervezz korhatár nélküli programokat

Már azzal sokat spórolhatsz a szórakoztatáson, ha olyan helyszínt választasz, ami minden korosztályt képes lekötni. A leginkább úgy tudod csapatodra szabni a családi napot, ha a helyszínbérlést követően Te magad, esetleg kollégáid segítségével szervezitke meg a programokat. Ezek lehetnek akár ügyességi játékok, vetélkedők is – de nagyobb költségkeret esetén előadókat is hívhatsz. Egy a fontos: a programok mindegyike képes legyen lekötni a gyerekeket, és a felnőttekről se feledkezz meg! 

hirdetes

4. Szerezz VIP hozzáférést a vendégeknek

Ha azt szeretnéd, hogy a meghívottak igazán különlegesnek és fontosnak érezzék magukat, akkor szervezz olyan programokat, amelyek nem elérhetők egy hétköznapi látogató számára. A lehetőségeket két dolog szabja majd meg: a kiválasztott helyszín jellege, és a nap szervezéséhez biztosított költségvetés.

hirdetes

Amennyiben zárt körben szerveznétek meg a családi napot, ahol az egyedi programokat Ti tudjátok összeállítani, nincs másra szükségetek mint egy helyszínre, ami alkalmas erre. A Zsidai Csoport változatos éttermei és bérelhető különtermei között számos ilyen találsz, ide kattintva tudod megnézni ezeket: céges családi nap helyszín.

5. B terv esős időre

Ha a nap egy részét a szabadban tervezed tölteni, akkor fontos, hogy legyen B terved esős időjárás esetén. Az időjárás gyakran az utolsó 1-2 napban körvonalazódik, és az esemény napján nem igazán jó ötlet bejelenteni, hogy a teljes program törlésre került. Ha olyan helyszínt néztél ki, ahol a programok nagy része szabadtéri, akkor intézd el, hogy legyenek sátrak, amelyek alá a vendégek beállhatnak, vagy beülhetnek, és folytathatják a szórakozást. A B tervet mindenképpen említsd meg a meghívóban, hogy biztosítsd az embereket arról, hogy esős idő esetén sem marad el a rendezvény.

6. Készülj fel minden családtípusra

Ha igazán családbaráttá szeretnéd tenni a napot, akkor tervezz úgy, hogy minden családtípusnak megfeleljen. Ezt egyrészt úgy teheted meg, hogy a belépést az egész program időtartamára biztosítod az érkezők számára. Időzítsd úgy a programokat, hogy a kisgyermekkel érkezőknek ne kelljen lemaradniuk róluk a napközbeni pihenőidők vagy idősebb gyerekes családok az esetleges reggeli sportedzések miatt. Nem árt úgy szervezni az étkeztetést, hogy az ebéd legalább 3 órán keresztül rendelkezésre álljon. Így a családoknak nem kell összesűríteniük a napi teendőiket csak az ebéd időpontja miatt.

7. Készülj meglepetésekkel

Állíts össze egy kis ajándékcsomagot az összes vendégnek vagy családnak, amit a nap végén hazavihetnek magukkal. Ez egyrészt érezteti velük, hogy különlegesen fontos, hogy eljöttek, másrészt lehetőséget nyújt némi márkatudatosság-terjesztésre is. A csomagokat különböző korcsoportok számára érdemes kialakítani, de nehogy összekeverd a játékokat és a sörnyitókat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siroki Vár

Siroki Vár: A siroki vár Sirok fő nevezetességének számít. Az állam tulajdonába került... Tovább

Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon: A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Utazás