notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cigánypecsenye recepttel

A cigánypecsenye tökéletes receptje

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy tradicionális magyar étel receptjét mutatom most meg nektek, készítsétek el ti is a világ legfinomabb cigánypecsenyéjét, én nem tudok betelni vele, nagyon-nagyon szeretem!  

Nézd meg a cigánypecsenye legjobb receptjét

Egy kis cigánypecsenye történelem

Arra a kérdésre, hogy honnan származik a cigánypecsenye, nem igazán adtak még biztos választ. Egyesek feltételezések szerint a szocializmus korából származik, mivel előre bekészíthető, és gyorsan elkészíthető. Mások szerint azért nevezik cigánypecsenyének, mert régen cigányosan készült, tehát a húst, és a szalonnaszeleteket nyársra húzták vegyesen és parázs felett pirították meg, közben a zsírt lecsepegtették.

 

Egy harmadik variáció szerint a tetejére beirdalt, sült szalonna szeletekről kapta a nevét, mivel cigányszalonnát használtak általában az étel elkészítéséhez, aminek az a jellemzője, hogy 3 centiméter vastag, 8-10 centiméter széles és 40 centiméter hosszú darabokban, vérbe mártva füstölnek meg. Mára viszont a cigányszalonna egyszerű füstölt szalonnává alakult át, az elnevezés még megmaradhatott.

hirdetes

 

Biztosat azonban nem tudunk, csak azt, hogy a magyar emberek imádják ezt az ételt, legfőképpen azért, mert szalonnával, fokhagymával és pirospaprikával készül, nagyon jellegzetes íze van. Mi is imádjuk, éppen ezért most megmutatjuk nektek a hozzávaló tökéletes receptet! 

Nézd meg a cigánypecsenye legjobb receptjét

 

Hozzávalók

  • 1 kg tarja
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • legalább fél kg vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika

 

Elkészítése

  • A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
  • Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
  • A szalonnákat beleteszem egy tányérba és kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
  • hirdetes
  • A szalonnazsírban félig megsütöm a karikára vágott hagymát.
  • Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
  • A húst felszeletelem, kiklopfolom.
  • A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
  • Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
  • A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm. (A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
  • Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
  • Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
  • Sült burgonyával tálalom.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
320 041
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 144 344
Közösség
hirdetes

Szótár

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Segesvár

Segesvár történelmi belvárosa, háttérben az Óratoronnyal: A Maros megyei Segesvár... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 182

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarság