hirdetes

Nem minden béka elvarázsolt királyfi – 10 ciki budapesti randitörténet

Rékka
Vicces-kínos randevúk

8. „Budapest Eye”

„Van egy csoporttársam az egyetemen…” kezdi bizonytalanul Dia, válaszolva a kérdésre, hogy tetszik-e most neki valaki. Dia elég zárkózott, nem az a randizgatós típus, és egy csúnya szakítást követően hónapokig hallani sem akart a kapcsolatokról, így mind felnéztünk, amikor elmesélte. „És? És?” faggattuk, mire elárulta, hogy a szombatra lebeszéltek egy randit, többet majd csak utána tud mondani. Vasárnap, jó barátnők lévén, vártuk a lelkes beszámolót, ami kicsit másként végződött, mint vártuk. Volt vacsi, beszélgetés, a srác jófej, gáláns, vacsi után pedig szeretett volna felülni a Budapest Eye-ra, az óriáskerékre a Erzsébet téren. „Még én sem ültem rajta, pedig minden nap arra megyek el, tökre vártam, igazi romantikus program, a magasból látni a kivilágított várost.” Amit a srác elhallgatott, hogy nem bírja a magasságot, csak imponálni akart Diának. „Szóval felértünk a kerék legmagasabb részére, akkor ugye megállt, hogy nézelődhessünk. Addig is elég erősen fogta a kezem, ami gyanús volt, de gondoltam, bátorítani akar. Aztán mire kettőt pislogtam, már le voltam hányva. Sűrű bocsánatkérések, én meg igyekszem nem haragudni, szegény nem direkt csinálta…ahogy elfordultam, hogy keressek valamit a táskámban, amivel megtörölhetem magam, a hátam is kapott egy adagot. Mire a három kör véget ért, úsztam benne. Nem győzött a szerencsétlen bocsánatot kérni, és hát nem is haragszom rá, de több randink nem lesz. És nem kellett magyarázkodnom sem, hogy miért. Pedig egyébként egy kedves, helyes, ambiciózus srác, csak hát sosem fogom elfelejteni, ahogy az ujjai között spriccelve beterített a cucc.”

hirdetes

9. Túl alacsony lett a léc

Ninának volt egy elképzelése a tökéletes társról, inkább belső, mint külső tekintetben. Voltak bizonyos elvárások: magas irodalmi műveltség, aktuálpolitikai érdeklődés, kulturált diskurzusok és viták lefolytatása. Talált is a Tinderen egy srácot, aki jóképű volt a képen, és bizony nagyszerű beszélgetéseket lehetett vele folytatni mindenféle témában. Nina úgy érezte, ők lesznek a ritka kivétel és boldogan együtt öregednek majd meg. Eljött az ideje a találkozónak, Nina zakatoló szívvel várta partnerét a megbeszélt helyen, Budapest belvárosában, amikor is hallja a nevét a háta mögül egy férfi szájából. Mosollyal az arcán megfordult, majd kénytelen volt lefelé nézni, hogy szemügyre vegye randipartnerét, aki a csípője magasságából vigyorgott rá. Valószínűleg kiülhetett némi döbbenet az arcára is, mert a pasi a következőket mondta: „Tudom, ezt az apróságot nem említettem…de hé, nekem elég csak odaállnom eléd és pont felérem! Ha van kedved, szívesen megmutatom!” Nem volt.

hirdetes

10. „Szerintem a gravitáció csak akarat kérdése”

Azt hiszed, viccel, ugye? Eszter is azt hitte. Aztán következett a randevú. A srác úgy gondolta, az lesz a legjobb, ha felviszi a közeli kilátóba, és a panorámát segítségül hívva meghódítja a nőt. Eszter már a mászásnak sem örült, hát még, amikor partnere a kilátó tetején elkezdte neki körbemutogatni Budapest főbb épületeit – rosszul. Összekeverte a Keleti és Nyugati pályaudvart, és Újpestre mutatott rá, hogy Soroksár. Eszter még itt is meg akarta adni az esélyt, hogy jó, hát ez nem megy neki, nem baj, mindenkinek van gyenge pontja. Azonban a rögtönzött bemutatót követően következett egy egészen szürreális okfejtés arról, hogy a Föld nem lehet gömbölyű, mert akkor az ilyen magas helyekről látnánk, hogy görbe a látótér széle. „Szerintem a gravitáció csak akarat kérdése, mert belénk nevelték, hogy ez kell ahhoz, hogy ne essünk le a gömbölyű Földről. De igazából nem létezik, és csak azért állunk a talajon, mert a Föld lapos”. Ezen a ponton Eszter megkérdezte, hogy „És nem félsz, hogy egyszer leesel? Vagy lelöknek?” majd minden jót kívánt neki és elindult haza. Soha többet nem hallott a srácról – talán tényleg leesett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpádsávos zászló

Árpádsávos zászló: Az árpádsávok a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és... Tovább

Kisdobos

Kisdobos: kisdobos csak az lehet(ett), aki (volt)úttörő. Kizárólag gyermekek részére... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország