hirdetes

Éjszakai vonatokkal utazhatunk a világ egyik legszebb helyére

VN

A Cinque Terréről teljesen jogosan mondhatjuk azt, hogy a világ egyik legszebb része, hiszen még a világörökségi listára is felkerült ez a színes házakkal tarkított mesés olasz tengerpart, amit most alvó kocsis éjszakai vonatokkal is megközelíthetünk. Szerintem már most kezdjétek el tervezgetni az ide történő utazásotokat!

Cinque Terre vonattal 30 euró

Cinque Terre a világ egyik legszebb része

A Cinque Terre jelentése nem más, mint 5 föld. A nevét a partszakaszt alkotó 5 településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. % meseszép halászfaluról van szó, amit összesen laknak 7000-en. Apró, még annál különlegesebb falvakról van szó. Sokak szerint, és hát szerintünk is ez a világ egyik legszebb partszakasza, ami megőrizett egy kis emlékfoltot a régi Itáliából. Nem hiába szerepel az UNESCO világörökségi listáján is e mesehely. Csodálatos látvány tárul itt elénk, a meredek sziklafalakban megbúvó halászfalvak élénkebbnél élénkebbre festett házai mindenkinek káprázatot csalnak a szeme sarkába. Az azúrkék tenger pedig csak a hab a mennyei olasz tortán. Apró strandok is vannak a településeken. Nincs is különlegesebb érzés, mint beúszni a tengerbe, hátranézni, és a színesre festett halászfalvakban gyönyörködni, mintha éppen egy mese kellős közepén lennél, mégis a valóságba. Na erre a helyre mennek most hálókocsis vonatok Bécsből.

hirdetes

Hálókocsis vonatok indulnak a Cinque Terrére

Bécsből vonatok indulnak a mesék partjára, a csodás Cinque Terrre. Bécsből közvetlen éjszakai vonatokkal lehet eljutni ide. Egyébként Bécsbe is könnyedén lehet vonattal menni, mindösszesen 2 óra az út a Keleti Pályaudvarról, és az ára sem drága a jegynek.. Az új utat az osztrák nemzeti vasúttársaság (ÖBB) alvókocsis járata, a Nightjet üzemelteti, és a vonatok Münchenből és Bécsből indulnak a Ligur-tenger partjára, olvastuk a Travelo oldalán. A végállomás pedig La Spezia, Liguria második legnagyobb városa. Ráadásul útba ejti a vonat a romantikus Veronát, és a divat fővárosának számító Milanót is.

hirdetes

Cinque Terre megközelítése vonattal Bécsből

Mennyibe kerül a vonatjegy a Cinque Terrére?

Van már néhány fontos részlet is a vonatokkal kapcsolatban, többek között az árakról, valamint az indulási időkről is tudni lehet. A bécsi vonat 19:18-kor indul, az éjszaka leple alatt szeli át az Alpokat, de a Genovai szakaszt már világosban lehet látni, és hát ez a legszebb szakasz, tehát végül is tökéletes az időzítés.  11:10-kor érkezik meg a vonat a céljához, nem vészes annyira a vonatozási idő sem, tekintve, hogy lehet aludni is. A jegyek 30 Eurónál kezdődnek, a hálókocsis jegyek azonban valamivel drágábbak, 70 Eurót lehet kapni (de gondolj bele, a szállás is lenne ennyi!). Bécsbe már 10 Eurós jegyekkel ki lehet jutni! Részletek és foglalás itt!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Kassai-féle lovasíjász módszer

Kassai-féle lovasíjász módszer: „a magyarok nyilaitól ments meg uram... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!