hirdetes

Colmar - Ez a kis városka Európa legszebb karácsonyi úti célja

VN

Szeretnéd megtalálni Európa, hanem egyenese a világ legszebb karácsony vásárát? Azt a csodás városkát, ahol már nem is tudnának ünnepibb hangulatot varázsolni, annyira pompás a dekoráció, a fények, az ételek, az italok, a hangulat, egy szóval minden? Colmar felé kell venned az irányt!

Colmar legszebb karácsonyi úti cél

Colmar Európa legszebb karácsonyi úti célja

Colmar egy bájos kis városka, ami Franciaország-északkeleti részén bújik meg, és az év minden napján egy tündéri, elzászi városka képét festi meg annak látogatói előtt. A Lauch folyó teszi még pompásabbá Colmar egyedi házikóit, amik a színpaletta különböző színeiben tündökölnek, deszkás berakásuk alatt, amik még a középkori, reneszánsz hangulatból maradtak fent. Mivel a városnak történelme közel 1000 évet ölel fel, sok-sok, különböző korokhoz kapcsolódó műemlék is megtalálható az utcákon, tereken, amiket érdemes megnézni. Külön érdekesség, hogy híres szobrász, Frédéric-Auguste Bartholdi  is itt született, akinek szülőháza ma múzeumként funkcionál, ahol leghíresebb művei megtekinthetőek. A város egyébként Strasbourgtól mindössze 64 kilométerre található. Remek elzászi borokat, és olyan gasztronómia különlegességeket szolgálnak fel itt, mint libamáj, a bæckeofe, a matelote du Rhin, vagy a híres mazsolás kuglóf.

hirdetes


Miért Colmar Európa legszebb karácsonyi úti célja?

Ennek a karácsonyi vásárnak hihetetlen hagyománya van, és a mai napig ragaszkodnak is a francia, elzászi szokásokhoz, ami még különlegesebbé teszi az egészet. A macskaköves utcákon megannyi helyi árus árulja a portékáit, nemzeti, helyi viseletekbe öltözve, fahéj-, és narancsillat lengi be a tereket, a házak pedig nagyon csodás ünnepi díszekben világítanak. A városban összesen 1100 kivilágított pont található, amik elektronikusan vezérelhetőek, aminek színeit és intenzitását is lehet változtatni. Az igazi varázsvilág karácsonykor sötétedéskor kel életre Colmar utcáin! A karácsonyi mesefalut, Colmart a Francia fővárosból, Párizsból is egyszerűen meg lehet közelíteni a TGV Est vonattal, aminek menetideje 2 óra 50 perc, de a közeli Aéroport international Strasbourg-Entzheim repülőtérről is könnyű az eljutás, hiszen csupán 60 kilométer a távolság. 

hirdetes
 

Colmar karácsonyi vásár

Colmar az év minden napján bámulatos, de a karácsonyi időszakban egy igazi ünnepi díszekbe öltöztetik. Az ünnepi pompa pedig egy olyan meseországgá varázsolja, ezt az egyébként is bájos francia városkát, hogy párját nem találni egész Európában. 2023. november 23-tól egészen december 29-ig tart a pompa. Nemcsak egy, hanem kapásból 5 karácsonyi vásár is van a városban: Places des Dominicains, Place Jeanne d’Arc, Place de l’Ancienne Douane, Place des 6 Montagnes Noires & Koïfhus. Az árusok hétfőtől csütörtökig 11 és 19 óra között, pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között tartanak nyitva. Szenteste jellemzően 17 órákkor zárnak. De érdemes tovább is maradni, hiszen az éjszakai fényjáték az épületek mentén nagyon csodálatos.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Füzéri várhegy

Füzéri várhegy: a Zempléni-hegységben épült a 18. században a meredek úton... Tovább

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!