hirdetes

Hogy merészelsz maszk nélkül kimenni az utcára?

Lévi

Gyilkos vagy! Igen Te! Ne játszd meg magad, hogy nem tudod, nem akarod tudomásul venni, hogy megölsz másokat! Bizony Te, gyilkos vagy! 

Hogy merészelsz maszk nélkül kimenni az utcára?

Jöhetnek itt a kifogások, hogy drága a maszk meg honnan vegyek? De mondhatod azt is, hogy te úgysem vagy beteg! Ezek mind hazugságok! Ha ezeket mondod akkor nem csak gyilkos vagy, hanem egy mocskos hazug is! 

 

Gyilkos vagy, mert azt mondod, nem vagy koronavírusos! 

Nem érted meg, hogy a koronavírus akkor is fertőz, amikor te nem tudod, hogy beteg vagy? Lehet, hogy tegnap kaptad el az utcán egy másik gyilkostól, de még sok idő, mire rájössz, beteg vagy. De már ÖLSZ! mert a beszédeddel, apró köhintéssel terjed a gyilkos kór. Sőt, az is lehet, te soha nem tudod meg, hogy átestél a víruson, mégis ÖLTÉL! Ha gyerek vagy, könnyen lehet, hogy ez történik. Elmész, bandázol, gördeszkázol a haverokkal, elkapod a vírust, mész az utcán és gyilkolsz. Soha nem tudod, hány embert, hány nagypapát, nagymamát öltél meg. Ha nem tudod, nem is érdekel? Attól még te GYILKOS VAGY! Egyszer el fogsz számolni ezzel a tetteddel! 

Nem, nem az a vagány, hogy magasról sz@runk a koronavírusra, nem az a vagány, hogy mi megmutatjuk, minket úgysem bánthat, most mi vagyunk a menők. Ja, a csóri öregeket elviszi, de mi fiatalok vagyunk, kemények, nekünk lehet itt bulizgatni. Hát nem! Lehet, rajtad átmegy, vagy csak két hétig leszel lázas beteg, és elfelejtheted az egészet, de attól még te GYILKOS maradsz! Tudod mi a vagány? Az, ha vigyázol azokra, akik lehetővé tették, hogy te most itt legyél. Az a vagány, ha bármit is csinálnak a többiek, te maszkban vagy. Sőt, legyél benne feltűnő! Vegyél extravagáns maszkot, halálfejeset vagy Ariana Grandésat, mindegy, nem kell orvosi maszk legyen. Elég egy egyszerű vászon maszk, vagy kendő. De legyen rajtad maszk, ha kilépsz az utcára!

hirdetes

 

Gyilkos vagy, mert azt mondod, nem telik maszkra

Ahogy az előbb is írtam, nem kell FFP3-as maszkot hordanod, hordjon olyat az, aki nagyapád életéért küzd az intenzív osztályon. Neked elég, ha nem ÖLSZ. Ehhez pedig bármilyen arctakarás megteszi. Bármilyen, ami csökkenti a belőled kiáramló vírusok számát és terjedési sebességét. Ha téged nem is érdekel a vírus, ha nem is hiszel benne, mert a Föld is lapos, akkor is annyit megtehetsz, a biztonság kedvéért, hogy az arcodra húzol egy rongyot. Ha divatozni akarsz, lehet az Armani is, de ha nincs pénzed maszkra, akkor a sálad is megteszi. Vagy egy elhasznált ingből széttépett rongy. 

hirdetes

Nem, nem vagy vicces! Értsd meg, emberek százezrei halnak meg! És messze még a vége!

Értem én, hogy nem a te nagyapád, meg Olaszország vagy az USA messze van, de hidd el, a magyar kórházakban is halnak meg nagypapák és nagymamák. Tudom, nem a tied, tudom, téged nem érdekelnek mások. De majd egyszer el kell számolnod azzal, hogy öltél. Visszakapod, mert semmilyen bűn nem marad megtorlatlanul. Na nem tőlem, a mindenségtől. Akkor is, ha nem hiszel benne. Mert GYILKOS VAGY! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fröccs ital

Fröccs: Hungarikum. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Alkoholos ital, mely lassan 200 éve... Tovább

Benedek Tibor

Benedek Tibor: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Pályájára jellemző, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!