hirdetes

Tényleg kell 3. oltás, érkezik a 4. hullám, eldobhatjuk a maszkokat?- Szakértők válaszolnak

VN

Kicsit furcsa ez az egész helyzet, mert nem rég, szinte minden a koronavírus körül forgott. Másról sem lehetett sem olvasni, sem hallani, mint a koronavírusról, most pedig egy varázsütésre bezáródott minden csatorna, és mindenki hallgat a témával kapcsolatban, pedig lenne itt néhány fontos megválaszolatlan kérdés: érkezik a negyedik hullám, kellhet harmadik oltás, és tényleg érdemes elfelejteni a maszkhordást? Nézzük szakértők válaszait.

lesz harmadik hullám?

Előfordul, hogy kell harmadik oltás?

Más sokszor volt kérdés, szóbeszéd téma, hogy vajon elég 2 oltás, illetve, van, amiből egy is, vagy szükség lehet további oltásokra. Két londoni intézmény kutatást indított, a kérdés megválaszolása céljából, közös kutatásuk pedig arra derített fényt, hogy a második dózis beadását követő 12 hónapon belül szükség lehet az úgynevezett booster oltásra a Pfizer vakcinájából, így biztosítva a hatékony védelmet a koronavírus mutánsok ellen is. 

Kell harmadik oltás!

A kutatásból ugyanis az derült ki, hogy minél idősebb valaki, s minél több idő telik el a második vakcina beadását követően annál jobban csökken a delta- valamint béta koronavírus mutánsok elleni neutralizáló ellenanyagtermelés, ami a védekezéshez szükséges. A Szputnyik oltással kapcsolatban azt nyilatkozták a kifejlesztők, hogy az legalább 2 évig biztosít védelmet. A kínai Sinopharm is vizsgálja az immunitás hosszát, de még nem adtak ki eredményt. A többi oltással kapcsolatban szintén nincsenek még jelentős kutatások. Jelenleg azonban nincsen lehetőség harmadik oltásra!

hirdetes

Érkezhet a negyedik hullám?

Biztosan már dünnyögöd is magadban, hogy nahát ki gondolta volna, és teljesen jogos az érzésed valahol, de az egész folyamat valahol bonyolultabb annál, minthogy nyáron szabadságra megy a vírus is. A negyedik hullám kockázatát valóban növelik a lazító intézkedések, valamint az, hogy a vakcináció is csökkent, és a delta mutáns is a kockázati tényezőkhöz sorolható, melynek sokkal magasabb a reprodukciós képessége, mint a korábbi mutánsoknak. Szakértők szerint a valódi nyájimmunitást a 80%-os átoltottság jelentené, ott viszont még egyértelműen nem járunk, ennek ellenére számos enyhítő intézkedést vezettek be, illetve készülnek bevezetni.

hirdetes

Lapozz a következő oldalra és olvasd el szakemberek mikorra jósolják a negyedik hullámot, és miért, illetve, hogy a WHO miért nem ért egyet a maszkok elhagyásával! Mindenképpen szavazz is, hogy TE mit gondolsz?! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Látnivalók Budapesten

Látnivalók Budapesten Budapest egyike a világ legszebb fővárosainak. Nem csupán csodás... Tovább

Parlagi sas

Parlagi sas: A parlagi sas, mely akár négy kilós testsúllyal is büszkélkedhet, szárnyainak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!