Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász

 

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász: Hungarikum. A Csabai kolbász mai formájának kialakulása a napóleoni háborúk idejéből jön. Manapság jól csengő márkanév, hiszen nem csak a Kárpát-medencében, hanem a tengerentúlon, Ausztráliában, Észak-, és Dél-Amerikában is jól ismert.


címkék: Magyar
Kapcsolódó cikkek
Gyerekszáj a hitről

Gyerekek aranyköpései a hitről

A gyerekszáj bizony őszinte. És nem mellesleg többnyire nem retteg, hogy butaságot mond. Mostani cikkünkben az aprónép Istennel, hittel, vallással kapcsolatos aranyköpésit hoztuk...

Ezeket a helyeket egyszer muszáj látni

Ezeket a helyeket muszáj látni legalább egyszer az életben az országban!

Olyan helyeket fogunk most bemutatni, melyek nem a leghíresebbek az országban, de biztos, hogy a legszebbek közé tartoznak. Az is biztos, hogy ezeket egyszer az életben látni kell!

a magyar történelem legfontosabb viszálya

Kossuth és Széchenyi – a magyar történelem egyik legfontosabb viszálya

A magyar történelemben számtalan olyan alakot találhatunk, akiknek tetteire mindig emlékezni fogunk. Mostani cikkünkben Kossuth Lajos és Széchenyi István viszályát mutatjuk be...

Aggteleki Nemzeti Park

5 kihagyhatatlan látnivaló az Aggteleki Nemzeti Parkban

Az Aggteleki Nemzeti Park országunk első nemzeti parkja, amelyet földtani kincseinek megóvása érdekében hoztak létre. A felszín alatt húzódó barlangvilág, a táj...

Tengeri Paradicsom Erdélyben

A hegyek közt lévő tengeri Paradicsom

Én minden évszakban imádom Erdélyt, és mindenkit arra buzdítok, hogy egyszer az életben látogasson el ide! Ha nyári időpontot választotok, akkor érdemes a most bemutatott...

Ezek voltak a kedvenc édességeink!

Gyermekkorunk kedvenc finomságai

A régi időkből azért még maradt néhány olyan retro finomság, ami ma is megtalálható a boltok polcain. Nosztalgiázzunk egy kicsit együtt, idézzük fel a kedvenc édességeink emlékét!  

híres magyar ételek

A magyar gasztronómia ellenállhatatlan kincsei

A magyar gasztronómia az évszázadokon át történő fejlődésnek és a változatos éghajlatnak köszönhetően roppant változatos ízvilágot képvisel, nem meglepő hát, hogy...

Oldalas recept sütőben

Készítsünk istenien finom oldalast sütőben sütve!

Ma egy olyan ételnek a receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon ízletes és szinte magától elkészül, ez pedig a sertés oldalas kipirítva. A mennyei ízt pácolással érjük el,...

Meseszép képeken a  Balaton

10 csodálatos kép a Balatonról, amit neked is látnod kell

Véget ér lassan ez a nyár is, bár még van majdnem egy hónapotok csobbani egyet a Balatonban, ha még eddig nem tettétek! Jöjjön is egy kis kedvcsináló! Mutatunk 10 tényleg...

Dunakanyar programok

Aktív Augusztus a Dunakanyarban! – Mutatjuk a legjobb programokat a hónapra!

A Dunakanyar szépségével már egyébként is elég vonzó úti cél, ha belföldi utazásról van szó, de azért is szeretjük, mert rengeteg izgalmas programot is csinálhatunk itt,...

Boci csoki

A magyarok kedvence: Boci csoki

Az 1920-as évek a Boci csokoládé történetének kezdete. Igaz, akkoriban még nem Boci csoki néven, hanem Szerencsi tejcsokoládé néven került forgalomba. A megalakulása óta...

Nosztalgikus filmezés nyáron

5 magyar film, amely visszarepít minket a régi idők vakációiba

Jelenlegi cikkünkben 5 olyan magyar filmet gyűjtöttünk össze, amely segít felidézni a régi idők nyaralásainak hangulatát. Akár láttad már őket, akár nem, mindenképpen...