hirdetes

Csak az utazhat repülővel, aki beoltatta magát koronavírus ellen?

VN

A közvélekedés nagyon ellentétes véleménnyel van a koronavírus vakcinával kapcsoltban. Sokan gondolják azt, hogy nem biztonságos, így akkor sem adatnák be, ha lehetőségük lenne rá, azonban, ez lehet, hogy nem egyéni döntés kérdése lesz. Meg is van az első légitársaság, aki csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad!

Koronavírus elleni védőoltás és repülés

Beadatni vagy nem beadatni a koronavírus elleni oltást?

Miközben tavasszal ez volt a legnagyobb kérdés: maszkot, viselni, vagy nem maszkot viselni? Vélekedésem szerint mostanra, miután az első eldőlni látszik, méghozzá a maszkot viselni irányba, újabb kérdés kapta meg a főszerepet, méghozzá: beadatni vagy nem beadatni a koronavírus elleni oltást? Az ismerősi körömben többségben azok vannak, akik semmiképpen sem szeretnék maguknak beadatni az oltást, mert félnek az esetleges a tesztidő rövidsége miatt ki nem derült szövődményektől. De vannak páran olyanok is persze, akik szerint ez felelőtlen gondolkozás. Te mit gondolsz, beadatni vagy nem beadatni? Mondd el itt a véleményedet!

Csak az utazhat repülővel, aki beoltatta magát

Visszatérve a fő gondolatra, amikor erről beszélgetünk baráti, ismerősi körben, mindig szóba kerül az is, hogy oké, nem szeretnénk beoltatni magunkat, mert nem vagyunk a veszélyeztetett csoport részei (bár jól tudjuk, hogy terjeszteni ettől függetlenül terjeszthetjük a vírust), de ha kötelezővé teszik, vagy ha különböző feltételeket szabnak, akkor úgy is befogjuk mi is adatni, mert nem lesz más választásunk. Már meg is van az első ilyen feltétel: a Qantas légitársaság bejelentette, amíg nem lesz elérhető a vakcina addig nem szállnak fel a gépeik, és utána csak azok az utasok utazhatnak, akik igazolni tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltás valamely változatát.

hirdetes
hirdetes

Bármilyen koronavírus elleni oltás megfelel?

Valamely változatát…. Tehát bármilyen koronavírus elleni védőoltás megfelel, illetve, hogy kell majd ezt igazolni? Nagyon sok kérdés merül fel egyelőre ennek a szabályozásnak a kapcsán, amiknek kidolgozása még mindig folyik. A vakcina elérhetőségéig még várni kell egy kicsit, úgyhogy még van idő átgondolni a dolgokat. Folyamatosan dolgoznak azonban ezen kérdések megválaszolásán addig is a légitársaságok és a kormányok, azaz, hogy hogyan lehetne a védettséget igazolni, de az biztos, hogy ennek a dokumentumnak azt is tartalmaznia kell, hogy milyen típusú oltást kapott az adott személy. Előfordulhat az is, hogy a típust nem fogadják el abban az országban, ahova utazni szeretne az illető, erre is megoldást kell találni. 

Bár még csak az ausztrál a Qantas légitársaság jelentette be a korlátozást, valószínűleg a többi légiipari szereplő is egyhamar csatlakozni fog! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Sárospataki tengerszem

Sárospataki tengerszem: elképesztően ritka ezen a vidéken a tengerszem, azonban Sárospataktól... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!